NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Egyenes Út Mindenkinek – A Dunaújvárosi Városi Bíróság épületének komplex akadálymentesítése2008. július 16.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv közel 655 millió forintos támogatásával 30 közhivatalnak nyílik lehetősége akadálymentes környezet kialakítására. A fejlesztés eredményeként a fogyatékos személyek a nem fogyatékkal élőkkel egyenlő lehetőségeket kapnak a közszolgáltatásokhoz való hozzáféréshez.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatának célja a közhivatalok komplex, azaz fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése és az egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése volt. A 2008. február végén lezárult pályázaton 30 projekt részesült támogatásban, közel 655 millió forint értékben.

A Dunaújvárosi Városi Bíróság 30 millió forint támogatást nyert el, melynek segítségével olyan akadálymentes környezet kerül kialakítása, amely a fizikai akadályok lebontása mellett a fogyatékossággal élő emberek tájékozódását, eligazodását, kiszolgálását is segíti.

A fejlesztés eredményeként a fogyatékos személyek a nem fogyatékkal élőkkel egyenlő lehetőségeket kapnak a bírósági szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez, önállóan tudják az ügyeiket intézni, és eleget tudnak tenni állampolgári kötelezettségeiknek is. Az akadálymentesítés a fogyatékossággal élő embertársaink mellett az időskorú, valamint a megváltozott munkaképességű személyek mindennapjait is megkönnyíti.

A bíróságok akadálymentesítése mellett július 19-én mutatkozik be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „Egyenes Út Mindenkinek” című kezdeményezése, melynek célja az akadálymentesítés jelentőségének, az esélyegyenlőség megteremtésének, valamint a magyarországi civil szféra európai uniós támogatásának bemutatása.


Az „Egyenes Út Mindenkinek” napon, 2008. július 19-én (szombaton) 10-19 óráig várjuk az érdeklődőket a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A szakmai programok mellett a civil szervezetek bemutatkozása, gyermek és családi programok, Ability Park és sztárfellépők várják az érdeklődőket az egész napos, ingyenes rendezvényen. A rendezvénnyel kapcsolatban további információt a www.nfu.hu oldalon olvashatnak.