NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013

ETE_HUN_AT

 

 

 

A program célja:

Az EU által támogatott ETE program (Európai Területi Együttműködés) Ausztria- és Magyarország határtérségének határon átnyúló együttműködési projektjeit segíti. A program célja az osztrák-magyar határ mentén a gazdasági, társadalmi, kulturális és ökológiai kapcsolatok elmélyítése, ezáltal a regionális versenyképesség erősítése és az egyenlőtlenségek enyhítése. Jelen program keretében olyan projektek támogathatóak, amelyek közösen kerülnek kidolgozásra, valamint a régió közös lehetőségeinek és esélyeinek fenntartható és innovatív kihasználását eredményezik.

Partnerek:

Vezető partnerként vagy projekt partnerként az alábbi jogi személyek pályázhatnak:

  • közintézmények és a közintézményekkel azonos elbírálás alá eső intézmények
  • non-profit szervezetek
  • egyéb intézmények, amelyek a projektszinten közérdekű tevékenységet folytatnak

Ide tartoznak például az állami, tartományi ill. megyei szervek, önkormányzatok, egyetemek, a többségében közintézmények által finanszírozott és ellenőrzött létesítmények, a közhasznú non-profit szervezetek és egyesületek.

Nem támogathatók magánszemélyek, politikai pártok, a vállalkozásoknak folyósított közvetlen támogatások, valamely projekt keretében megvalósuló profitorientált tevékenységek.

Támogatás mértéke:

A projekteket az Európai Unió legfeljebb a projektben elszámolható költségek 85 %-áig támogatja. A támogatás előfeltétele a közszféra pénzügyi szerepvállalása, amelynek nemzeti társfinanszírozás és pályázói önrész formájában legalább 15 %-ot kell kitennie.

A határon átnyúló projektek lényege, hogy az előkészítés, a megvalósítás, a finanszírozás és a munka KÖZÖSEN valósuljon meg.

A határon átnyúló projektek feltétele, hogy legalább egy osztrák és egy magyar szervezet között projektpartnerség jöjjön létre, melynek során a partnerek egyikének vállalnia kell a projektben a vezető partner (Lead Partner) szerepét.

A projektötleteket a megfelelő formanyomtatvány kitöltésével bármikor be lehet nyújtani a Technikai Titkárságon. A program lebonyolításáért felelős szervek visszajelzést adnak Önnek, hogy elképzelése összhangban van-e a program céljaival és segítenek a pályázat kidolgozásában.

A program támogatási forrásaira folyamatos pályázati rendszer keretében lehet pályázni, a pályázatok bármikor benyújthatók.

Egyéb részletes információért ill. ha már konkrét pályázati szándéka van, kérjük tájékozódjon a program weboldalán, (www.at-hu.net) ahonnan az összes fontos dokumentum letölthető és forduljon az ott megadott kapcsolattartók egyikéhez.