NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Több ezren az "Egyenes Úton"2008. július 22.

Az NFÜ „Egyenes Út Mindenkinek” napján több ezer résztvevő ismerkedhetett meg a fogyatékkal élők mindennapjaival, valamint a civil szervezetek működésével. A július 19-ei egész napos rendezvényen a sport és szórakoztató programok mellett az uniós pályázati lehetőségeket sikeresen felhasználó civil szervezetekkel és az akadálymentesítést szolgáló, európai uniós forrásból megvalósuló beruházásokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Július 19-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban a fogyatékkal élőké és a magyarországi civil szervezeteké volt a főszerep. Az NFÜ „Egyenes Út Mindenkinek” napján, a fogyatékkal élők mindennapi életével, valamint a civil szervezetek működésével ismerkedhettek meg a rendezvény látogatói.

A hivatalos megnyitó után az akadálymentesítést célzó uniós pályázatok képviselői, maguk a nyertes projektgazdák léptek a színpadra. Draskovics Tibor miniszter díjátadója után a testmozgásé volt a főszerep, hiszen Szentgyörgyi Rómeó mozgatta meg a színpad előtt összegyűlteket, majd az esemény házigazdái, Hajós András és Lovász László ragadták magukhoz a mikrofont.

Az egész napos rendezvény több mint ezer látogatója változatos programok közül válogathatott. A színpadon neves előadók szórakoztatták a közönséget (pl. Back II Black, a United, Tóth Vera, a Bohócdoktorok, vagy a roma táncház), a meghívott projektgazdák előadásai pedig a megvalósult európai uniós fejlesztésekbe engedtek betekintést.
A színpadi program mellett a civil sátrakban a szervezetek mindennapos munkájával és feladataival ismerkedhettek meg a látogatók, azonban a sportolási lehetőségekről és a gyerekekről sem feledkeztünk meg. Az Ability parkban játékosan mutatták be fogyatékos embertársaink mindennapjait és ezen keresztül az akadálymentesítés fontosságát, emellett kerekesszékes kosárlabda, csörgőlabda és légvár várta a vendégeinket. Nagy örömünkre sokan kipróbálták a kerekesszékes akadálypályát, így saját bőrükön érezhették, hogy bizony nem könnyű bevenni a kanyarokat, legyőzni az emelkedőket és a kiálló, mozgó elem elválasztó pallókat.

Reméljük rendezvényünk elérte célját, és fel tudtuk hívni az emberek figyelmét a fogyatékkal élő embertársaink előtt álló mindennapos kihívásokra.