NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a KMOP-2008-124 jelű pályázathoz2008. július 23.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága (NFÜ ROP IH) felhívja a Tisztelt Pályázók figyelmét, hogy módosításra került a KMOP-2008-1.2.4 „Környezetközpontú technológia fejlesztés” c. pályázati konstrukcióhoz megjelent Pályázati Felhívás és Útmutató, valamint Projektadalap.

A Pályázati felhívás és útmutató C10. Fenntartási kötelezettsége pontja szerint Az alábbi rendszerek közül legalább egy bevezetését vállalja a pályázó a projekt megvalósításáig és vállalja a fenntartását a fenntartási idő végéig:

  • nemzeti (Környezetbarát Termék) vagy EU-ökocímke minősítés megszerzése a fejlesztéshez kapcsolódó termékre;
  • ISO 14001 követelményeknek megfelelő környezetközpontú irányítási rendszer bevezetése és tanúsíttatása a fejlesztendő tevékenységre;
  • EMAS környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer bevezetése, hitelesítése és regisztrációja a megvalósulás helyszínére.

Amennyiben a pályázó már rendelkezik a fenti rendszerek közül legalább az egyikkel, akkor a meglévő rendszerét fenn kell tartania a fenntartási idő végéig.

Ezen ponttal való összhang megteremtése érdekében pontosításra kerültek a C11. Egyéb korlátozások a projekt tartalmával kapcsolatban, az E. Kiválasztási kritériumok pontok, valamint a Projektadatlap vonatkozó pontjai.

A Projektadatlap 10. Környezeti fenntarthatóság pontban szereplő Fenntarthatósági szempontok c. táblázatban törlésre került a 3.b. pont, mivel az vállalkozások számára nem értelmezhető.

A Pályázati Felhívás és útmutató B6. Egyéb kizáró okok b) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek szerint: „Nem nyújtható támogatás azon pályázó részére, amely tekintetében az alábbi feltételek közül legalább egy teljesül:

  • akinek, vagy amelynek a jóváhagyott (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok által jóváhagyott) legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján a nettó árbevétele, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevétele 5%‑nál nagyobb mértékben csökkent az azt megelőző lezárt, teljes üzleti év nettó árbevételéhez vagy adóalapba beszámított bevételéhez képest.”

A Pályázóknak történő segítségnyújtás érdekében beépítésre került a projektadatlapba a benyújtott pályázatok ezen pontnak való megfelelőségének figyelése.