NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a KEOP-1.1.1 pályázati kiíráshoz2008. július 28.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a 2007. szeptember 18-án megjelent KEOP-1.1.1 jelű, „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése” című pályázati kiírás Pályázati útmutató, Pályázati felhívás, Részletes megvalósíthatósági tanulmány sablon, Előzetes megvalósíthatósági tanulmány útmutató és sablon, Projekt adatlap a pályázati felhívás első fordulójához és Projekt adatlap a pályázati felhívás második fordulójához című dokumentumai módosításra kerültek. A főbb módosítások az alábbiak szerint kerültek átvezetésre:

Pályázati útmutató:

Oldalszám Fejezet Módosítás

6.

C1.

A támogatható tevékenységek átstrukturálása.

7.

C2.

A támogatható tevékenységek átstrukturálása. A támogatható tevékenységek bővültek az indokolt esetben történő lerakó korszerűsítéssel.

10.

C4.

Az elszámolható költségek átstrukturálása.

14.

C5.

A 3. felsorolási pont az alábbiak szerint változott: „Az ÁFA összege, függetlenül attól, hogy az ÁFA-t a kedvezményezett ténylegesen visszaigényli-e (a pályázati adatlapban található nyilatkozatokat ennek megfelelően kell megtenni!);”

15.

C5.

A 13. felsorolási pont az alábbiak szerinte változott: „Olyan tevékenység költségei, amelyhez a kedvezményezett, vagy bárki más már támogatást, vagy bármilyen más pénzeszköz átvételt igénybe vett, kivéve ha a tevékenység a meglévő hulladékgazdálkodási rendszerelemek bővítésére-továbbfejlesztésére irányul (pl: további szelektív hulladékgyűjtő szigetek létesítése);”

20.

D4.

A saját forrást igazoló „Bankhitel” igazolásának módjának pontosítása: „a hitelintézet által kiadott kötelező érvényű hitelígérvény, vagy megkötött hitel/kölcsönszerződés”

34.

E1.

A projekt költség-hatékonysági mutatóira vonatkozó elvárásokat tartalmazó táblázat adatai pontosításra kerültek a támogatási stratégia alapján.

36.

F2.

6. bekezdés: A CD-n benyújtandó dokumentumok meghatározásának pontosítása.

38.

F3.

2. bekezdés a következőre módosult: „A pályázatok kizárólag összefűzve, tartalomjegyzékkel és oldalszámmal ellátva megbonthatatlan kötésben (pl. spirálozott, átfűzött) adhatók be.”

55.

F9.1.2

Az Általános mellékletek listája az alábbi 2 ponttal bővült:

g)         Nyilatkozatok: a Pályázati Útmutató E/II.2.f) harmadik költséghatékonysági kritériumai kapcsán azon települések részéről, akik a projekt által érintett 15 ezer lakosnál nagyobb település belterületének határától, közúton mért 20 km sugarú körben találhatóak, kisebb népességűek és nem kívánnak csatlakozni jelen pályázat keretében létrejövő hulladékgazdálkodási rendszerhez. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell azt, hogy az érintett település megismerte a pályázat tartalmát, ill. hogy miért nem kíván csatlakozni.

h)         Nyilatkozat arról, hogy amennyiben lerakó kapacitás kiépítése is a projekt része, a pályázó igazolta, hogy lerakó építésre vagy bővítésre EU támogatást (Phare, ISPA, Kohéziós Alap) még nem vett igénybe.

56.

F9.1.3

A Finanszírozáshoz tartozó dokumentumok b) pontja az alábbival bővült:

„önkormányzati társulás esetén a társulási tanács határozata, illetve azzal egyenértékű dokumentum.”

57.

F9.2.2

Az Általános mellékletek listája az alábbi ponttal bővült:

l)          Nyilatkozatok: a Pályázati Útmutató E/II.2.f)  harmadik költséghatékonysági kritériumai kapcsán azon települések részéről, akik a projekt által érintett 15 ezer lakosnál nagyobb település belterületének határától, közúton mért 20 km sugarú körben találhatóak, kisebb népességűek és nem kívánnak csatlakozni jelen pályázat keretében létrejövő hulladékgazdálkodási rendszerhez. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell azt, hogy az érintett település megismerte a pályázat tartalmát, ill. hogy miért nem kíván csatlakozni.

58.

F9.2.3

A Finanszírozáshoz tartozó dokumentumok b) pontja az alábbi szerint bővült:

„Hitel összegére: a hitelintézet által kiadott kötelező érvényű hitelígérvény, amely tartalmazza a hitel legfontosabb kondícióit, vagy megkötött hitelszerződés. (pontos követelményeket a pályázati útmutató határozza meg);”

59.

F9.2.4

Mivel a biztosítékokat a Támogatási Szerződés megkötéséig szükséges biztosítani az e fejezetben előírtak törlésre kerültek.

Részletes megvalósíthatósági tanulmány sablon:

Oldalszám Fejezet Módosítás

30.

8.2.2

A táblázat kiegészítésre került a „Közbeszerzés becsült értéke (ezer Ft)” oszloppal.

32.

8.2.4

A fejezet kiegészítésre került: „Az adatlapban szereplő költségtáblázatot itt változatlan formában ismét fel kell tüntetni, és a táblázat alatt részletesen, szövegesen, felsorolásszerűen be kell mutatni minden „egyéb” költségkategória tartalmát, a hozzá tartozó pontos összeggel együtt.”

Előzetes megvalósíthatósági tanulmány útmutató és sablon:

Oldalszám Fejezet Módosítás

26.

7.2.2

A 24. Táblázat: Közbeszerzési terv bővítésre került a „Közbeszerzés becsült értéke (ezer Ft)” oszloppal.

28.

7.2.5

A fejezet kiegészítésre került: „Az adatlapban szereplő költségtáblázatot itt változatlan formában ismét fel kell tüntetni, és a táblázat alatt részletesen, szövegesen, felsorolásszerűen be kell mutatni minden „egyéb” költségkategória tartalmát, a hozzá tartozó pontos összeggel együtt.”

Projekt adatlap a pályázati felhívás első fordulójához:

A 4.1. „A projekt előkészítés elemei” táblázat a Nemzeti elszámolhatósági útmutatónak megfelelően módosításra került.

A 4.3 „A projekt előkészítés közbeszerzései” táblázat kiegészítésre került a „Közbeszerzés becsült értéke (ezer Ft)” oszloppal.

Az Esélyegyenlőség (6.) és a Fenntartható fejlődés (7.) fejezetben található táblázatok pontosításra kerültek.

 

Projekt adatlap a pályázati felhívás második fordulójához:

A 4.2 „A projekt tevékenységei” táblázat frissítésre kerültek.

A 4.4 „A projekt előkészítés közbeszerzései” táblázat kiegészítésre került a „Közbeszerzés becsült értéke (ezer Ft)” oszloppal.

A 4.5. „A projekt elszámolható költségeinek besorolása” táblázat a Nemzeti elszámolhatósági útmutatónak megfelelően módosításra került.

Az Esélyegyenlőség (6.) és a Fenntartható fejlődés (7.) fejezetben található táblázatok pontosításra kerültek.