NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a TÁMOP-5.5.6/08/01 és a TÁMOP-5.5.6/08/02 pályázat dokumentációja2008. augusztus 6.

Értesítjük tisztelt pályázóinkat, hogy megjelent a TÁMOP-5.5.6/08/02 jelű konvergencia régiókra és a TÁMOP 5.5.6/08/01/KMR jelű Közép-Magyarországi régióra vonatkozó, „A fogyasztóvédelem társadalmasítása tudatos fogyasztói magatartás kialakításával” című pályázat dokumentációja.

A rendszerváltozást követően Magyarország fogyasztói társadalommá vált, ám az előnyök mellett jelentkeztek az ezzel járó problémák is, leginkább: a fogyasztók kiszolgáltatottsága. Vásárlói oldalon a legnagyobb gond, hogy általában nem igazán tudjuk, mihez van jogunk, illetve mit is lehet tenni probléma esetén, és sokszor a fogyasztóvédelmi feladatokat ellátó állami, civil és önkormányzati szervezetek sem elég hatékonyak. Most jelentős uniós támogatás jut arra, hogy a fogyasztói jogérvényesítés lehetősége kellően rugalmas és mindenki számára hozzáférhető legyen.

A pályázatokra fogyasztói érdekek képviseletét ellátó társadalmi szervezetek, illetve ezek szövetségei, valamint konzorciumi partnerként olyan non-profit szervezetek jelentkezhetnek, amelyek alapszabályában, illetve alapító okiratában meghatározott cél a fogyasztók érdekeinek védelme.

Figyelem! A Közép-magyarországi régió, illetve a konvergencia régiók területén megvalósuló fejlesztések támogatására két külön pályázat szolgál!

A pályázat keretében támogatható a fogyasztóvédelmi szervezetek megerősítését (képzések, tréningek tartása, konferenciák, szakmai tájékoztató fórumok szervezése, információs anyagok készítése, internetes felület és elektronikus adatbázis kialakítása, elektronikus tanácsadás elindítása), a fogyasztói társadalom problémáinak feltárását, valamint a tudatos fogyasztói magatartás megerősítését célzó programok.

A konvergencia régiók területén megvalósuló fejlesztésekre a rendelkezésre álló keretösszeg 810 millió forint. A pályázat keretében elnyerhető támogatás mértéke minimum 10 millió Ft, maximum 90 millió Ft lehet. A Közép-magyarországi régió területére a pályázat meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg 90 millió forint. Az elnyerhető támogatás mértéke minimum 10 millió Ft, maximum 90 millió Ft lehet.

A pályázatok beadására 2008. augusztus 25-től 2008. szeptember 25-ig van lehetőség.