NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elkészült a Közép-Dunántúli Régió első uniós támogatással épült kerékpárútja2008. augusztus 8.

Tihany közel 54 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert kerékpárút építésére, melynek köszönhetően immár kétkerekűvel is el lehet jutni a település központjától a környező településeket összekötő 71-es útig. A beruházás nemcsak a turistáknak jelent örömhírt, hanem segíti a munkába és iskolába járást is a községben.

Tihany turisztikai célpontként az ország egyik kiemelkedő települése. A most elkészült kerékpárút nemcsak a minőségi és kerékpáros turizmust szolgálja ki, hanem garantálja a tihanyi üdülőkörzet valamint az örvényesi társönkormányzat biztonságos megközelítését is. A kerékpárút összeköti a település központját a más települések elérését szolgáló 71-es úttal, így turisztikai jelentőségén túl megkönnyíti az ott lakók iskolába és munkába járását. Mivel az önkormányzat területének 80%-a a Balatoni Nemzeti Park területén fekszik, a korszerű technikával épült kerékpárút lehetővé teszi a környezetbarát közlekedést is.

A kerékpárút építése illeszkedik a település hosszútávú fejlesztési koncepciójába, hiszen már előkészítés alatt áll a tihanyi kerékpárút következő ütemeinek terve. Az elképzelés szerint jövőre az út elérhet a hajóállomásig, azt követően pedig a kompkikötőig is.

A kerékpárút építésének összköltsége több mint 67 millió forint, melyből 1,8 km szakasz épült külterületen, 1,3 km szakasz pedig belterületi részen.