NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Új kerékpárút Tihanyban2008. augusztus 8.

Tihany közel 54 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert kerékpárút építésére, melynek köszönhetően immár kétkerekűvel is el lehet jutni a település központjától a környező településeket összekötő 71-es útig. A beruházás nemcsak a turistáknak jelent örömhírt, hanem segíti a munkába és iskolába járást is a községben.

Tihany turisztikai célpontként az ország egyik kiemelkedő települése. A most elkészült kerékpárút nemcsak a minőségi és kerékpáros turizmust szolgálja ki, hanem garantálja a tihanyi üdülőkörzet valamint az örvényesi társönkormányzat biztonságos megközelítését is. A kerékpárút összeköti a település központját a más települések elérését szolgáló 71-es úttal, így turisztikai jelentőségén túl megkönnyíti az ott lakók iskolába és munkába járását. Mivel az önkormányzat területének 80%-a a Balatoni Nemzeti Park területén fekszik, a korszerű technikával épült kerékpárút lehetővé teszi a környezetbarát közlekedést is.

A kerékpárút építése illeszkedik a település hosszútávú fejlesztési koncepciójába, hiszen már előkészítés alatt áll a tihanyi kerékpárút következő ütemeinek terve. Az elképzelés szerint jövőre az út elérhet a hajóállomásig, azt követően pedig a kompkikötőig is.

A kerékpárút építésének összköltsége több mint 67 millió forint, melyből 1,8 km szakasz épült külterületen, 1,3 km szakasz pedig belterületi részen.

kerekpar_tihany