NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Külügyminisztérium 2008-ban is a Sziget Fesztiválon2008. augusztus 12.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Külügyminisztériummal közös szervezésben 2008. augusztus 13.-18. között, immár második alkalommal vesz részt a Sziget Fesztiválon. Rengeteg programmal várjuk a szigetlakókat minden nap reggeltől estig a Világsátor Kaszinóban és további négy, kisebb sátorban. Az idei év a játékról szól, a látogatók minden helyszínen játékos formában informálódhatnak és tesztelhetik magukat EU-s és külügyi témakörökben. Célunk, hogy a folyamatos kapcsolattartáson keresztül minél több fiatalhoz eljuttassuk a rendelkezésükre álló európai uniós lehetőségeket, tájékoztatást adjunk az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) uniós támogatással már megvalósult és a jövőben megvalósuló részeiről, illetve a civil partnerekkel történő kapcsolattartás jelentőségéről.

A látogatók a tavalyról már jól ismert, szimbolikus hídon keresztülsétálva az izgalmas, információkkal és tapasztalatszerzési lehetőségekkel teli Világsátor Kaszinóban találják magukat, ahol különböző játékok, kvíz kérdések, kreatív feladatok szórakoztatják és tájékoztatják a bátor jelentkezőket. Értékes nyereményekért pörgethetnek az EU-ruletten, kipróbálhatják magukat a blackjack-ben ás más kártyajátékokban, vagy tesztelhetik tudásukat külügyi kérdésekben.

A sziget öt napja alatt az NFÜ három fórumbeszélgetéshez várja az érdeklődőket:
08.13., szerda, A környezettudatosság és a közlekedés napja
08.15., péntek, A gazdasági fejlesztések, a kutatás-fejlesztés
08.17., vasárnap, A humán fejlesztések napja

A Világsátor Kaszinóban a tematikus napokhoz kapcsolódóan minden nap 15.30-tól 17.00-ig interaktív kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket közismert művészek, média személyiségek közreműködésével (pl. Dr. Juhász Árpád, Vujity Tvrtko, Gór Nagy Mária, Xantus Barbara, Szabó Győző, Galamb és Novák Péter) a külpolitikához és az Európai Unió horizontális értékeihez kapcsolódó témákban. Orosz Rulett címmel a környezeti veszélyforrások, a Csapatjáték napon a nemzetközi fejlesztési együttműködés és segélyezés lesz terítéken, a Nyílt (a)lapok címet viselő nap témája a kutatás és fejlesztésben rejlő lehetőségek, a MeNŐK téma a nők érvényesülési lehetőségeit, az Ász pár – oktatás és tapasztalat napján a szakemberképzés témakört járják körbe intézményi és diákoldalról egyaránt.

A Világsátor Kaszinó mellett négy kisebb világ várja az érdeklődőket különböző játékos, interaktív és informatív programokkal. A „Külügy és az EU Vonal Világa” információs és tájékoztató szolgálattal várja látogatóit bármilyen, EU-t érintő kérdéskörben, mint például a munkavállalás, külügyi- és EU-s karrier lehetőségek, tanulás, diplomák elismerése, SOLVIT, fogyasztóvédelem, és még sok más érdekesség. Az „ÚMFT világában” tesztelhetik a szigetlakók, hogy mennyire ismerik saját országukat, találkozhatnak a régiókkal, megismerkedhetnek a különböző fejlesztések eredményeivel, és rajzos, asszociációs játékokkal juthatnak jobbnál jobb nyereményekhez. Aki betér a „Géniusz világába”, a Magyar Géniusz tehetségpontok szakembereinek segítségével, különböző intelligencia és kreativitás teszteken keresztül kiderítheti, hogy miben tehetséges, mire képes és milyen pályát érdemes választania. „A Külügy Civil Világában” idén a Külügyminisztérium civil partnereinek tevékenységét ismerhetjük meg közelebbről, színes programokon keresztül.