NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elkezdődik a hosszúhetényi elkerülő út építése2008. augusztus 14.

Augusztus 13-án aláírták az ÚMFT Dél-dunántúli Operatív Program ( DDOP) kiemelt projektjeinek első szerződését, a Hosszúhetényt elkerülő út építését célzó projektet. A Komlói kistérség közlekedési kapcsolatait javító, és Hosszúhetényt tehermentesítő csaknem 3 kilométeres elkerülő út közel másfél milliárd forintból valósul meg.

Az elkerülő út közel 3 km hosszúságban 2x1 keresztszelvényi kialakítással, kapaszkodósávval fog megépülni. A szakaszon három négyágú csomópont, két útcsatlakozás és hat útlejáró valósul meg.

 

Térkép - Hosszúhetény elkerülő út - ÚMFT DDOP

 

Az aláírás kapcsán tartott sajtótájékoztatón Feigli Ferenc, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke ismertette az ÚMFT DDOP eddigi és még 2008-ban várható pályázatait, azok jelenlegi helyzetét, majd Páva Zoltán, a Komlói Többcélú Kistérségi Társulás elnöke mutatta be az útnak a Komlói kistérségre gyakorolt pozitív hatásait. Szilágyi András, a projektgazda Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. igazgatósági tagja a NIF közeljövőbeli dél-dunántúli fejlesztéseiről beszélt, míg Márton György, az ÚMFT DDOP Közreműködő Szervezete, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója megemlítette, hogy hamarosan újabb dél-dunántúli kiemelt projektek részesülhetnek támogatásban.

 

Hosszúhetény TSZ

 

A rendezvény zárásaként Szilágyi András és Márton György szentesítette a szerződést.