NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós támogatással megújul a 1401. számú út Győrújfalut és Darnózselit átszelő szakasza 2008. augusztus 15.

A Győrújfalu és Darnózseli közötti, több mint 3,5 km-es, közel 310 millió forintból létesülő útszakasz felújításával nem csupán a két falu, hanem Győr és Mosonmagyaróvár városok elérhetősége is nagyban javul. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megújuló út várhatóan 2009. tavaszán kerül átadásra.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program kiemelt projektjének támogatási szerződését a Magyar Közút Kht. és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, mint közreműködő szervezet a mai napon kötötte meg.

A Nyugat-dunántúli régióban kiemelt feladatként kezelik a települések elérhetőségének javítását. Az útszakaszon a felújításnak köszönhetően csökken az utazási idő, az érintett települések elérése könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá válik. A felújított burkolaton a zajhatás csökken, ezáltal a környezetvédelmi terhelés is alacsonyabb lesz. A kerékpárosok és gyalogosok biztonságához járul hozzá a települések kezdeténél épített forgalomcsillapító sziget, illetve az átkelési szakaszon épített középső szigetek kialakítása is.

Az utazási idő csökkenésének és a kényelem növekedésének köszönhetően a térség települései könnyebben felzárkózhatnak, javul az útszakasz mentén élők életminősége, csökkenek a környezeti ártalmak, a közlekedés biztonságosabbá válik. A fejlesztésnek köszönhetően a térségbe új befektetők érkezhetnek, sőt, fellendülhet a turizmus is.

További információ:

Juhász Piroska műszaki menedzser (1/336-8354, juhasz@kozut.hu)