NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Európa Túra - Programok az országnak és Neked!2008. augusztus 19.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Európa Túra címmel rendezvénysorozatot indít, melynek célja az Európai Unió által támogatott Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) eredményeinek bemutatása, az NFÜ lezárt pályázati szakaszának ünneplése, továbbá az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében megnyíló pályázati lehetőségek bemutatása.

Az EU támogatásaiból elért eredmények bemutatására egy, a teljes régiót aktiváló rendezvénysorozat szolgál. Az izgalmas és tartalmas sport- és egyéb játékos programokon keresztül kiválóan bemutathatóak a pályázati lehetőségek különböző lépcsőfokai.

Az augusztus 20-án induló Európa Túra első állomása a budapesti Erzsébet téri park. A reggel 10 órakor kezdődő programok között kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a nekik tetszőket, hiszen játékos vetélkedők, az európai konyha ízeit felvonultató pavilonok, színpadi műsorok, fellépők és sportshow várják és szórakoztatják a parkba kilátogatókat. Felépül a Fejlesztések Sétánya, ahol rengeteg hasznos információt kaphatnak az érdeklődők az uniós pályázatokról és mindenki megtekintheti a hazánkban elsőként elkészült Fejlesztések Terepasztalát is.

Minden helyszínen érdekes, játékos sportversenyek kerülnek  megrendezésre rövidebb és hosszabb távokon, a Jövő ösvényén pedig kipróbálhatják az érdeklődők a legmodernebb városi járművet, a segwayt.

Emellett egész nap folyamatos családi, gyermek és felnőtt programok várják az érdeklődőket, úgymint focipálya és streetball a Park pályáinak használatával, kézilabdakapu lyukakkal, nyári jégpálya, óriás sakk, Ability park programok, mászófal, foot rex, petanque, ugráló házikó és Olimpiai ugrálóvár, és még sok más érdekesség. A sportos programokban híres magyar sportolóink lesznek segítségül.

A sportolók mellett ismert fellépők fogják szórakoztatni a látogatókat, többek között Zséda, a Best of Danubius, Megasztárok, és Ádám és Éva.

A rendezvények házigazdái: Barabás Éva, Rákóczi Ferenc és Lovász László.

 

Az augusztus 20-án induló Európa Túra állomásai Magyarország egész területén:

Budapest - 2008. augusztus 20., Erzsébet téri park

Balatonfüred - 2008. augusztus 23., Kisfaludy Strand

Győr - 2008. augusztus 23., Aranypart

Székesfehérvár - 2008. szeptember 6., Kossuth tér

Pécs - 2008. szeptember 6., Széchenyi tér

Miskolc - 2008. szeptember 13.

Szeged – 2008. szeptember 13, Széchenyi tér

 

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.