NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Európa Túra I. állomás: több mint harmincezer látogató2008. augusztus 26.

Hatalmas siker volt az Európa Túra augusztus 20-i első állomása több mint harmincezer látogatóval! Az esemény célja az volt, hogy bemutassa az Európai Unió által támogatott pályázatok eredményeit, és megismertesse az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében megnyíló új pályázati lehetőségeket.

Izgalmas és tartalmas sport- és egyéb játékos programok várták az odalátogatókat, melyeken keresztül kiválóan bemutatásra kerültek az ország különböző régióiban megvalósult uniós fejlesztések, sikerek.

Reggel 10 órakor kezdődött az Európa Túra, melyeknek először a kicsik örülhettek, hiszen játékos vetélkedőkkel és rengeteg gyerekprogrammal szórakoztatták őket. A színpadi műsor, egy akrobatikus Rock&Roll tánc show-val kezdődött, ezt követte Eszményi Viktória és Heilig Gábor gyermekműsora.

EuropaTourBp_20080820_00568

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képgaléria a  fotóra kattintva!

Koncertet adott a nap folyamán Bartók Eszter, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, Ádám és Éva, majd egy fergeteges élő koncertet élvezhettek az odalátogatók Zsédával, a meglepetésvendég Karsai Zita volt. Végül, de nem utolsó sorban a 100 Tagú Cigányzenekar 20 művészének koncertje zárta az Európa Túra színpadi programjait.

A Fejlesztések Sétányán rengeteg hasznos információt kaptak az érdeklődők az uniós pályázatokról. Egy kvízkártya kitöltésével a megszerzett tudást ajándékokra is beválthatták. A Fejlesztések Terepasztala segítségével pedig mindenki ízelítőt kaphatott abból, hogy hazánk különböző régióiban, városaiban mi minden valósult már meg eddig az Európai Unió segítségével.

EuropaTourBp_20080820_00784

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képgaléria a fotóra kattintva!


A sportolás szerelmesei is kipróbálhatták magukat a különböző sportprogramokon. Többek között falat mászhattak, a nyári jégpályán lőhettek kapura, óriás sakkozhattak, a legkisebbek pedig a felfújható ugrálóvárat élvezhették. Híres magyar sportolóink segítettek mindenkinek: Béres Alexandra és Ocskay Gábor.

A házigazdák Rákóczi Ferenc és Barabás Éva voltak, akik a programok között érdekes kvízjátékokkal és mókás történetekkel szórakoztatták a nagyérdeműt, míg a mozgóriporterként a nap folyamán többször bejelentkező Lovász László érdekes élménybeszámolókkal és a területről történő élő bejelentkezésekkel tarkította a programot.


Az Európa Túra állomásai Magyarország egész területén:

Balatonfüred

2008. augusztus 23.

Kisfaludy strand

Győr

2008. augusztus 23.

Aranypart

Székesfehérvár

2008. szeptember 6.

Petőfi tér

Pécs

2008. szeptember 6.

Széchenyi tér

Miskolc

2008. szeptember 13.

Városi Sportcsarnok

Szeged

2008. szeptember 13.

Széchenyi tér

Fotók az eseményről

Fotók a fellépőkről