NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós támogatással épült villapark Csokonyavisontán2008. augusztus 29.

Csaknem 500 millió forintos beruházást adott ma át dr. Kolber István kutatás-fejlesztési államtitkár, Feigli Ferenc, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, valamint Sárdi Árpád, a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi bizottság elnöke Csokonyavisontán. A Relax Villapark apartmanházainak építéséhez a beruházó konzorcium 135 millió forintos támogatást nyert a Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programja keretében.

Az Európában egyedülállóan magas gyógyhatású vizű csokonyavisontai fürdő tőszomszédságában korszerű villapark várja mostantól a vendégeket; átadták a régió és Somogy megye legújabb turisztikai létesítményét. A 64 szobás Relax Termál Villaparkot a Hotel Villa Rosa Termál Gyógyüdülőfalu Kft. építette fel, a Somogy Megyei Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság Rt. Kaposvár és a Kolombus Tours Bt. partnerségében.
Az összesen 8 apartmanház mindegyikében nyolc komfortos szobát alakítottak ki a pályázók. Ezeket saját konyhával, televízióval, internettel szerelték fel. A park területén étterem is található. A földszinti szobák akadálymentesítettek, így mozgáskorlátozott emberek is gond nélkül közlekedhetnek az üdülőfaluban.

A hotel tervezett programkínálatának fő vázát a Duna- Dráva Nemzeti Park ökoprogramjai, drávai hajókirándulások, vadászatok, lovasprogramok, horgászati lehetőségek és a termál, gyógy-, és wellness programok képezik.

Feigli Ferenc, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke ünnepi beszédében kifejtette: a térség számára meghatározó jelentőségű minden egyes fejlesztési állomás elérésére. Az uniós források ehhez komoly segítséget adnak. A 2004-2006. közötti Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív Program keretében a Dél-dunántúli régióban 97 pályázó csaknem 17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott hozzá. A pályázóknak a szerződéskötésüktől két év állt rendelkezésükre a vállaltak megvalósítására, amely azt jelenti, hogy az utolsó NFT ROP-os projektek idén zárulnak.

Dr. Kolber István államtitkár, somogyi országgyűlési képviselő hozzátette: a 2007-2013-as időszakban a Dél-dunántúli régió is önálló operatív programot tervezhetett, amely ÚMFT Dél-dunántúli Operatív Program (DDOP) keretében 2013-ig 225 milliárd forint fejlesztési forrás segíti elő a térség fellendítését. Ebből csak a turizmus fejlesztésére 38 milliárd forint áll rendelkezésre.

Csokonyavisonta ismertsége és fejlődése szempontjából igen fontosak az ehhez hasonló komoly beruházások, mivel az európai hírű gyógyvíz kiaknázásához partnerségre van szükség.