NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény az ÁROP-1.A.2 és ÁROP-3.A.1 pályázatokkal kapcsolatban2008. szeptember 12.

Az NFÜ felhívja a pályázók figyelmét arra, hogy a polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztését célzó ÁROP-1.A.2 és ÁROP-3.A.1 kódjelű pályázati kiírások tekintetében az alábbi két módosulás történt.

1. Új kitöltő program került felhelyezésre az NFÜ honlapjára, mert sajnos a korábbi változatnak hibás volt a nyomtatási funkciója. Kérjük, hogy a jövőben e változatot szíveskedjenek használni a pályázatok kitöltésekor és nyomtatásakor! Értelemszerűen a kitöltő cseréje semmilyen hatással sem lesz a pályázatok elbírálására, tehát ugyanolyan elbírálásban részesülnek a korábbi és a módosított változattal kitöltött és benyújtott pályázatok, illetve a korábbi változattal ezen időpontot követően is be lehet nyújtani pályázatot. Azon pályázók, akik a korábbi változattal töltötték ki az adatlapot, de még nem nyomtatták ki azt, a korábbi változatban elmentett file-t az új változatba is be tudják tölteni adatvesztés vagy adatmódosulás nélkül.

2. A 14/2008. (VII. 19.) NFGM-PM együttes rendelet módosította az eljárásrendet szabályozó 16/2006 (XII. 28.) MeHVM-PM együttes rendeletet 2008. augusztus 22-i hatállyal. A módosítás értelmében az augusztus 22-én, illetve az azt követően benyújtott pályázatokra az új előírásokat kell alkalmazni. A korábbi útmutatóban foglalt eljárásrendhez képest ez elssőorban abban jelent a pályázók nézőpontjából szigorítást, miszerint a támogatási intenzitás felső mértékének - akár 0,01 százalékponttal történő - esetleges túllépése azonnali elutasítási oknak minősül.

A jogszabályi környezet változásából eredően módosult az útmutató is, mely főként az útmutató F4.1.-F4.4. pontjait érintette. Egyúttal a 2008. augusztusában megjelent közleménynek megfelelően pontosításra került az aláírási jogosultságot igazoló dokumentumok köre.

Kérjük, hogy a jövőben benyújtandó pályázatoknál szívesekedjenek különös figyelmet fordítani a jelzett elutasáítási okokra!

3. A jelzett módosulásokhoz való igazodási lehetőség megteremtése érdekében a pályázatok beadásának határideje 10 nappal kibővült, így a beadási határidő 2008. október 10-re módosul.

Kérjük a Tisztelt Pályázók szíves megértését az okozott kellemetlenségekért.