NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

664 millió forint uniós támogatás a teljesítményértékelés bevezetésére2008. szeptember 12.

Az ÚMFT 664 millió forint vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően, összesen 40 milliárd forintból lehetővé válik a kormányzati teljesítményértékelési képzések bevezetése. Szeptember 12-én mutatták be az Államreform Operatív Program (ÁROP) Teljesítményértékelési képzések bevezetését támogató projektet.

Az ünnepélyes nyitókonferencián Dr. Teplán István, a KSZK főigazgatójának köszöntője után Makszin Péter kormányzati személyügyi és közigazgatás-fejlesztési szakállamtitkár, Horváth Viktor, az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közigazgatási Reformprogramok Irányító Hatóságának főosztályvezető-helyettese és Dr. Szakács Gábor, a KSZK képzési főigazgató-helyettese mutatták be a Teljesítményértékelési képzések ÁROP-2007/2.2.2. kiemelt projekt céljait és prioritásait. Az eseményen részt vett Bogdány Zoltán, a projekt megvalósításáért felelős projektiroda vezetője, a kormányhivatalok, a központi államigazgatási szervek és a regionális közigazgatási hivatalok vezetői.

A Teljesítményértékelési képzések célkitűzései a vezetők képességeinek korszerűsítése, a teljesítményértékelés valódi tartalommal történő feltöltése, a készségek fejlesztése. A projekt a magasabb szintű foglalkoztatást, képzettebb munkaerő kialakítását; a közigazgatás szolgáltató jellegének erősítését, az állami intézményrendszer szervezetei belső működésének megújítását biztosítja.

Az egyes alprojektek céljai:
•    Az 1. alprojektben az új típusú közszolgálati TÉR bevezetését támogató képzések gyakorlatorientáltan kívánják elérni a kedvezményezett hivatalok szervezeti kultúraváltását.
•    A 2. alprojekt 1200 köztisztviselő kompetenciafejlesztését tűzte ki célul központi és regionális szervezésű tréningeken való részvételük során.
•    A vezetői akadémiaként is elnevezett 3. alprojekt a vezetők személyre szabott fejlődésére fókuszál a magasabb egyéni és szervezeti teljesítmény érdekében.
•    A 4. alprojekt a korszerű oktatási módszertan alapján huszonhat e-learning tananyag kifejlesztését tűzte ki célul, amelyek segítségével költség- és környezetkímélő módon biztosított a közigazgatási vizsgákra való felkészülés.

A projekt a 664 millió forint összegű uniós támogatásban részesül az Európai Szociális Alapból az ÚJ Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül.  Az  Államreform Operatív Program  teljes kerete a 2007-2013-as időszakban 40 milliárd forint.