NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

OPENDAYS – régiók és városok európai hete2008. szeptember 14.

A Régiók Bizottsága és az Európai Bizottság szervezésében 6. alkalommal megrendezésre kerülő „OPENDAYS – régiók és városok európai hete” rendezvényen, amelyre 2008. október 6–9. között kerül sor Brüsszelben, mintegy 216 partnerrégió és -város vesz részt.

Az OPEN DAYS rendezvény az 5000 résztvevőnek, az uniós intézményeknek, valamint a gazdasági és pénzügyi világ képviselőinek szemében a regionális és kohéziós politika által érintett szereplők legjelentősebb európai találkozója. A rendezvényen a foglalkoztatás és a növekedés kérdéseit vitatják meg, hálózatokat hoznak létre és partnerségeket alakítanak ki.

Egész október hónapban az OPEN DAYS területi szinten folyik, melynek során a menetrend szerint több mint 230 helyi eseményre kerül sor, amelyek célja a tájékoztatás, valamint a vita és a párbeszéd elindítása az „Európa a régiónkban” témakörben.

A 230 esemény lehetővé teszi a régiók és városok számára, hogy megismertessék az európai politikákkal kapcsolatos bevált gyakorlataikat, elmondhassák, hogy azok hogyan tökéletesíthetők, hogyan alakíthatók elvárásaiknak megfelelően, kicserélhessék a gazdasági sikerességgel kapcsolatos ötleteiket és receptjeiket, hangsúlyozhassák, hogy készek partnerségben dolgozni olyan témákban, mint a regionális fenntartható fejlődés, a munkahelyek teremtése, a szociális védelem, az éghajlatváltozás elleni harc, a kutatás, a fejlesztés, a kultúrák közötti párbeszéd – vagyis minden olyan fontos témában, amelynek megoldásához Európa képes hozzájárulni.

Magyarország városaiban és régióiban öt tartalmas helyi rendezvényre és vitára kerül sor különböző témákban, mint például a 2013 utáni kohéziós politika, a termálvíz mint gyógyászati eszköz, vagy a kultúra mint a regionális fejlődés tényezője.