NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Szolgáltató központokkal a versenyképességért– itt vannak az első pólus pályázatok2007. október 25.

Üzleti alapon működő kutatás-fejlesztési és innovációs szolgáltató központok kialakítására nyújthatók be pályázatok 2007. december 10. és 2008. január 15. között a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megjelent pályázati felhívása szerint. Olyan hazai gazdasági társaságok pályázhatnak, amelyekben valamelyik pólusváros önkormányzata, vagy egyeteme legalább 5% tulajdonhányaddal rendelkezik.

Ha Budapesten vagy Gödöllőn kerül sor a beruházásra, akkor a közép-magyarországi program-2007-1.1.3/B kódjelű pályázata keretében nyerhető el az uniós támogatás. Ha a többi pólusváros valamelyikében valósul meg a fejlesztés, akkor a központi gazdaságfejlesztési program 2007-1.2.2 jelű pályázati kiírása keretében vehető igénybe az uniós támogatás.

A nyertes pályázók az uniós forrást infrastrukturális és ingatlan beruházásra, műszaki berendezések vásárlására és üzembe helyezésére, licenc és know-how beszerzésére, valamint információs technológia-fejlesztésre vehetik igénybe. A támogatással lehetőség nyílik számukra a szolgáltató központ működését segítő minőség-, környezet és egyéb irányítási rendszerek, illetve szabványok bevezetésére.

Budapesten és Gödöllőn félmilliárd és hárommilliárd forint között lehet a megszerezhető forrás összege. A többi pólust érintő projekteknél 1 és 5 milliárd forint között mozoghat a megítélhető támogatás mértéke, de egyik esetben sem haladhatja meg a beruházás összköltségének felét.

A magyar fejlesztéspolitika törekvése az, hogy a pólusvárosok az ország fejlődési központjai, vagyis a növekedés regionális motorjai legyenek. Budapest mellett Debrecen, Szeged, Pécs, Miskolc, Győr és a Székesfehérvár-Veszprém tengely köré szerveződik majd a következő években a magyar gazdaság dinamizálása. Ennek első lépése, hogy a pólusvárosok most milliárdokat kaphatnak kutatásfejlesztésre és innovációra, hogy könnyebben bekapcsolódhassanak Európa vérkeringésébe.

A pályázatok elkészítéséhez szükséges valamennyi információ és dokumentum a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján érhető el: www.nfu.hu  

 

 

Kapcsolódó dokumentumok