NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Lépésről lépésre halad a Pólus Program - mintegy 15 milliárd az akkreditált klasztereknek2008. szeptember 17.

A Pólus Program keretében szeptember 8-án születtek meg az első döntések 9 magyarországi klaszter akkreditálásáról. Ezek a klaszterek fejlettségük, a tagjaik közötti együttműködés, valamint közös fejlesztési terveik alapján az akkreditációs eljárás során elnyerték a jogot arra, hogy a most társadalmi vitára kerülő GOP – 2008 – 1.2.1 és KMOP – 2008 – 1.1.3/A jelű pályázatokon akár 1,5 milliárd forintot is nyerjenek nagy hozzáadott értékű, több szereplős, export orientált fejlesztési projektjeikre.

A konstrukció közvetlen célja a klasztereken belül működő innovatív vállalkozások közös, a klaszter érdekét is szolgáló fejlesztési projektjeinek támogatása a műszaki fejlesztés és gyártás technológiai hátterének biztosítása révén. 

A pályázati igények kielégítésére 2008-ban mintegy 15 milliárd forint áll rendelkezésre. 

A szeptember 16. és szeptember 30. között zajló társadalmi vita során az érdeklődő hozzászólók a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján kialakított partnerségi fórumban tehetik meg észrevételeiket. 

A társadalmi egyeztetés eredményeinek feldolgozása után a pályázati konstrukció várhatóan október második felében kerül meghirdetésre.