NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a „Építő közösségek” - közművelődési intézmények az egész életen át tartó tanulásért (TAMOP 3.2.3_2) pályázati kiírás2008. szeptember 17.

Egyeztetési időszak: 2008. szeptember 17. - szeptember 29. 8 óra

A konstrukció átfogó célja a humánerőforrás minőségi fejlesztése, foglalkoztathatóságának javítása, és ennek révén a gazdaság versenyképességének erősítése, az egész életen át tartó tanulás stratégiáját megvalósítva. A konstrukció további célja a közoktatási rendszer hatékonyságának a közművelődés eszközeivel történő javítása, ennek keretében a gyermek-és ifjúsági korosztály fejlesztése a formális oktatást támogató és kiegészítő új tanulási formák, nem formális, informális tanulási programok, szolgáltatások nyújtása útján.  Az inaktív, illetve a munkanélküliség által veszélyeztetett csoportok bekapcsolása az egész életen át tartó tanulás folyamatába különös jelentőséggel bír. Azokban a közegekben és helyzetekben, ahol a formális, intézményes megoldások nem, vagy csak rossz hatásfokkal működnek, jobb eredmény remélhető a nem formális és informális törekvésektől, mind az iskolás korúak, mind a fiatal és idősebb felnőttek esetében.

A konstrukció mindezt a közművelődési intézmények és szervezetek nem formális és informális oktatási-nevelési szolgáltatásainak fejlesztése és támogatása révén valósítja meg.

A konstrukció elé tűzött célok között szerepel, hogy az iskolán kívüli képzési szolgáltatások az országban arányosan és minél teljesebb körben legyenek elérhetők. Ezt elsősorban a hátrányos helyzetű kistérségek és települések előnyben részesítése szolgálja. A beavatkozásnak tudatosan kell törekedni a térségek és települések népesség-megtartó adottságainak fokozására is. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat szeptember 29-én 8 óráig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.