NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Óriási tömegeket vonzott az Európa Túra valamennyi állomása2008. szeptember 23.

Az öt héten át tartó rendezvénysorozat célja az volt, hogy az Európai Unió által támogatott pályázatok eredményeit játékok segítségével bemutassa, az eddigi lezárt pályázati szakaszt megünnepelje, továbbá az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében megnyíló új pályázati lehetőségeket bemutassa.

A színpadi programok mellett reggeltől estig óránként jelentkeztek be mozgóriportereink a fejlesztések sétányáról. Lovász László és Horváth Szilárd bevonták a látogatókat a kísérletekbe, feladatokba és bemutatták a fejlesztések terepasztalát is.

A rendezvények házigazdái Rákóczi Ferenc, Abaházi Csaba, Szekeres Nóra, Péter Petra és Barabás Éva voltak, akik EU-s és NFT-s kérdésekre adott helyes válaszokért rengeteg ajándékkal jutalmazták a vállalkozó szellemű játékosokat a nap folyamán többször is. Ily módon játékos keretek közt tanították házigazdáink a rendezvények látogatóit.

Több nagyvárosba is ellátogattunk, Budapest volt az első állomás, melyet Balatonfüred, Győr, Székesfehérvár, Pécs, Miskolc és Szeged követett. Az adott városokban bemutatkoztak a helyi tehetségek is. Zenészek, tánccsoportok, sport együttesek mutatták meg tudásukat a nagyszínpadon.

A délelőtt 10 órakor kezdődő programok között kicsik és nagyok is megtalálhatták a kedvükre valókat. A színpadon többek között akrobatikus Rock&Roll tánc show, freestyle foci bemutató, és rengeteg híresség tette tiszteletét az öt héten át tartó Európa Túra alatt. A programot színesítette Eszményi Viktória és Heilig Gábor, Bartók Eszter, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, Ádám és Éva, Zséda, a 100 Tagú Cigányzenekar 20 művésze, Caramel, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Palcsó Tamás, Póka Angéla, a Back II Black, Dobrády Ákos, Oláh Ibolya, Varga Ferenc - Balássy Betti, valamint Tóth Vera és Rúzsa Magdi.

Bízunk benne, hogy sikerült közelebb hozni az emberekhez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkáját, és megmutatni mind a hét régió lakosainak, hogy milyen sikerprojektek valósultak meg Európai Uniós támogatásokból, illetve reményeink szerint kedvet csináltunk a jövő pályázóinak a beadványok elkészítéséhez.

Végezetül egy kis összefoglaló:

Állomások:
2008. augusztus 20. - Budapest, Erzsébet tér
2008. augusztus 23. - Balatonfüred, Kisfaludy strand
2008. augusztus 23. - Győr, Aranypart
2008. szeptember 6. - Pécs, Széchenyi tér
2008. szeptember 6. - Székesfehérvár, Petőfi tér
2008. szeptember 13. - Szeged, Széchenyi tér
2008. szeptember 13. - Miskolc, Városi Sportcsarnok

És pár érdekes adat:

Megtett kilométer:  több mint 2500 km
Szórakoztatott látogatók száma: több mint 65.000 fő
A szervező csapat létszáma:  több mint 200 fő
Elfoglalt négyzetméterek száma:  több mint 45.000 nm
Színpadon fellépett művészek száma:  több mint 300 fő
Kiosztott NFÜ híd mézeskalácsok száma:  több mint 40.000 db