NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Teljes hosszban elkészült a Tapolca és Tapolca-Diszel városrész közötti kerékpárút2008. szeptember 25.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv közel 40 millió forintos támogatása segítségével épült meg a 1,5 km hosszú kerékpárút II. üteme Tapolca és Tapolca-Diszel városrész között. A projekt összköltsége közel 50 millió forint volt.

Tapolca és Tapolca-Diszel városrészek közötti kerékpárút teljes hosszban történő kiépítése Tapolca Város Önkormányzatának fontos településfejlesztési, várospolitikai céljai közé tartozik.


Az I. építési ütemben 2007-ben megvalósult a Tapolca keleti részén fekvő bevásárlóközpontok és az Új Városi Köztemető közötti szakasz 1,13 km hosszban.
A II. építési ütemben a Városi Köztemető bejárata és Tapolca-Diszel városrész belterülete közötti 1,5 km-es szakasz épült meg, így a kerékpárút teljes hossza 2,63 km.
Az erről szóló támogatási szerződést 2008. május 21-én kötötte meg Kovács Tamás, a KDRFÜ Kht. ügyvezető igazgatója valamint a település polgármestere Ács János.

A településrészek közötti kerékpárút teljes kiépítésével tovább javul az itt élők számára a szolgáltatások elérhetősége, nő a munkavállalók mobilitása.

A kerékpárút nemcsak a két településrész kerékpáros kapcsolatát biztosítja, hanem az Új Városi Köztemető ilyen formájú megközelítését is eredményezi. Nagyban elősegíti a Tapolca-Diszel városrészben lakók mindennapi munkába járását, a rövid távú kerékpáros közlekedést a kapcsolódó mezőgazdasági külterületi ingatlanok tulajdonosai, művelői számára. Segíti a diákok egészséges életmódra történő nevelését, a kerékpárúti és a közúti biztonságos közlekedést. Kapcsolatot teremt a Balaton északi medencéje felé a meglévő, a kerékpáros forgalomra alkalmas közutak (Tapolca-Diszel, Bácshegy-Káli medence, Káptalantóti, Badacsonytomaj) felhasználásával.