NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a TÁMOP-3.3.2/08/2 pályázati kiíráshoz2008. szeptember 25.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja tisztelt pályázói figyelmét, hogy a TÁMOP-3.3.2/08/2 „Esélyegyenlőségi programok végrehajtásának támogatása” című konstrukció pályázati dokumentációja a mai napon az alábbi pontokon változott meg:

Sorszám Módosított dokumentum Módosított pont Módosított szöveg

1.

Pályázati útmutató

Tartalomjegyzék

2-3. oldal

Törölt szövegrész:

A KEDVEZMÉNYEZETT KÖTELES VISSZAFIZETNI AZ ELŐLEGET A TÁMOGATÁST NYÚJTÓ SZERVEZETNEK, AMENNYIBEN A KEDVEZMÉNYEZETT NEM NYÚJT BE KÉRELMET IDŐKÖZI FIZETÉSRE A TÁMOGATÁST NYÚJTÓ SZERVEZETHEZ AZ ELŐLEG FIZETÉSÉTŐL SZÁMÍTOTT HAT HÓNAPON BELÜL, ILLETVE A BENYÚJTOTT FIZETÉSI KÉRELEM A TÁMOGATÁS NEM RENDELTETÉSÉNEK MEGFELELŐ HASZNÁLATÁT BIZONYÍTJA

2.

Pályázati Útmutató

B. Pályázók köre

Új szövegrész

Egy közös esélyegyenlőségi intézkedési terv végrehajtásának érdekében különböző fenntartók konzorciuma is pályázhat.

3.

Pályázati útmutató

B.3. pont

Megváltozott szövegrész: Kizárólag olyan pályázó pályázhat, amely a „konvergencia” célkitűzés alá eső régiókban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl) valósítja meg a projektet

Korábbi szövegrész: Kizárólag a „konvergencia” célkitűzés alá eső régiókban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl) székhellyel rendelkező szervezetek pályázhatnak.

4.

Pályázati útmutató

B.5. pont

Új szövegrész: Jelen pályázat keretében nem nyújtható támogatás azon pályázó részére, amely felnőttképzési tevékenységét nem a 2001. évi CI. a felnőttképzésről szóló 21§ (3) bekezdésében foglalt akkreditációs követelmények alapján végzi

„ A (2) bekezdésben meghatározott, valamint az európai uniós források terhére - a (4) és (5) bekezdésben meghatározott kivétellel - kizárólag olyan felnőttképzési intézmény támogatható, amely a) a támogatás teljes időtartama alatt biztosítja, hogy a FAT által kiállított, érvényes intézmény-akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkezzen, és b) a külön jogszabályban előírt statisztikai adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette.”

 

A Felnőttképzési Akkreditáló Testület honlapján https://www.nive.hu/index_sec.php szerepel az akkreditált intézményeket és akkreditált programokat tartalmazó hivatalos jegyzék.

 

5.

Pályázati útmutató

C.1.1. pont

Sor került az esélyegyenlőségi intézkedési terv tervezését segítő sablon kiegészítésére.

6.

Pályázati útmutató

C.2. pont

Új szövegrész: Amennyiben a pályázó a TÁMOP 3.1.4. kiírásban nyertes, az átfedésben lévő képzések (IPR módszertani képzések és módszertani mentor-képzés) összegével csökkentett összegben részesülhet támogatásban.

7.

Pályázati útmutató

C.3. pont

Új szövegrész: A költségek tevékenységenkénti megoszlását a B_14_b melléklet szerint kell elkészíteni.

8.

Pályázati útmutató

C.5. pont

Törölt szövegrész: Illeszkedés a TIOP 1.1.1. „A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” pályázathoz:

A TIOP 1.1.1. pályázati kiírásra pályázók vállalják, hogy 2008. december 31-ig Közoktatási Esélyegyenlőségi Helyzetelemzést és Intézkedési Tervet készítenek, valamint nyilatkoznak arról, hogy pályáznak a TÁMOP 3.3.2.-es pályázati kiírásra.

Törölt szövegrész: A kompetencia alapú oktatás bevezetésével összehangoltan szükséges megvalósítani a projektet, arra is figyelve, hogy a TÁMOP 3.1.4. pályázat keretében azonos feladat-ellátási helyre vonatkozóan azonos tevékenységre nem nyújtható be pályázat.

Új szövegrész: Amennyiben a pályázó a TÁMOP 3.1.4. kiírás keretében támogatásban részesül, az alábbi képzések  elvégzése számára nem kötelező:

- IPR módszertani képzések

- módszertani mentor képzés

Tekintettel arra, hogy az útmutató C2 pontjára hivatkozva nem támogatható az a konkrét tevékenység, amelyre a pályázó már támogatásban részesült,

ebben az esetben a pályázó által a TAMOP 3.3.2 pályázatra benyújtott költségvetés csökkentésre kerül az ezen képzésekre betervezett költségekkel.

 

9.

Pályázati útmutató

D. 3. pont

Új szövegrész:

A költségek tevékenységenkénti megoszlását a B_14_b melléklet szerint is el kell készíteni.

10.

Pályázati útmutató

D. 6. pont

Új szövegrész:

Minden kedvezményezett – jogszabályi kivételtől eltekintve – 281/2006. (XII.23.) Korm. rendelet előírta biztosítékok nyújtása mellett – a támogatási szerződés megkötését követően jogosult előlegre, amennyiben azt a támogatási szerződés hatálybalépésének napjától számított 3 hónapon belül a projekt elindításához az első kifizetési kérelem benyújtását megelőzően igényeli.

Az előleg mértéke: maximum 25%.

Amennyiben a Kedvezményezett részére előleg került folyósításra és a köztes kifizetés összege (a köztes kifizetés nem tartalmazza a kifizetett előleg összegét) eléri a megítélt támogatás összegének 60%-át, azt követően az elszámolásra benyújtott és jóváhagyott tételek előleg terhére kerülnek elszámolásra, az előleg összegének erejéig. Az előleg teljes összegének elszámolását követően a további elszámolásra benyújtott számlák alapján igényelt és jóváhagyott támogatás kifizetésre kerül.

A kedvezményezett köteles visszafizetni az előleget a támogatást nyújtó szervezetnek, amennyiben a nem nyújt be kérelmet időközi fizetésre a támogatást nyújtó szervezethez az előleg fizetésétől számított hat hónapon belül, illetve a benyújtott fizetési kérelem a támogatás nem rendeltetésének megfelelő használatát bizonyítja. Az előleg összegével történő elszámolás módja megegyezik az utófinanszírozás módjával, azaz a kifizetés igazolása számlával, vagy egyéb gazdasági eseményt hitelesen igazoló bizonylattal történik.

 

Törölt szövegrész:

 

Minden kedvezményezett – jogszabályi kivételtől eltekintve – a 281./2006. (XII. 23.) Korm. rendeletben előírt biztosítékok nyújtása mellett – a támogatási szerződés megkötését követően jogosult a támogatási összeg 25%-nak erejéig előlegre.

Amennyiben a projektgazda nem igényel előleget, akkor a támogatási szerződés hatálybalépésétől számított 3 hónapon belül, az első kifizetési kérelem benyújtását megelőzően, köteles írásban előleg lemondásáról szóló nyilatkozatot benyújtani.

Az előleg és a köztes kifizetés (kedvezményezett által kifizetett számla, egyéb számviteli bizonylat alapján teljesülő tételek, melyet előrehaladási jelentés részeként számolnak el) nem haladhatja meg a támogatási összeg 90%-át. A kedvezményezettek a támogatási összeg utolsó 10%-át a projekt zárójelentés elfogadását követően kapják meg.

A kedvezményezett köteles visszafizetni az előleget a támogatást nyújtó szervezetnek, amennyiben a kedvezményezett nem nyújt be kérelmet időközi fizetésre a támogatást nyújtó szervezethez az előleg fizetésétől számított hat hónapon belül, illetve a benyújtott fizetési kérelem a támogatás nem rendeltetésének megfelelő használatát bizonyítja. 

 

 

11.

Pályázati útmutató

E. 1.1. pont

Új szövegrész:

A pályázatot 2008. november 30-ig postára adták

12.

Pályázati útmutató

E. 1. 2. Jogosultsági szempontok

Törölt szövegrész:

A pályázónak nem a Közép-Magyarországi régióban van a székhelye, a projekt megvalósulásának a földrajzi helyszíne nem a Közép-Magyarországi Régió.

Új szövegrész

A projekt megvalósulásának a földrajzi helyszíne nem a Közép-Magyarországi Régió.

13.

Pályázati útmutató

E. 1. 4. Teljességi szempontok

Új szövegrész:

A pályázati kiírás alábbi mellékletei csatolva vannak:

-projekt adatlap

-költségvetés (a megadott formában és bontásban, szöveges indoklással együtt, eszközlista /tervdokumentáció/ B_14_b melléklet

Korábbi szövegrész:

A pályázati kiírás alábbi mellékletei csatolva vannak:

- projekt adatlap

- költségvetés (a megadott formában és bontásban, szöveges indoklással együtt, eszközlista /tervdokumentáció)

14.

Pályázati útmutató

E. 2. Értékelési szempontok

Pontosításra kerültek a részpontszámok összegei

15.

Pályázati útmutató

F. Adminisztratív információk

Új szövegrész:

"A pályázati kiírással kapcsolatos további dokumentumok az www.nfu.hu honlapról tölthetőek le. További felvilágosítás az nfu@meh.hu e-mail címen, illetve a 06-40/638-638 telefonszámon kapható."

16.

Pályázati útmutató

F. 1. Pályázati kiírás felfüggesztése és megszüntetése

Törölt szövegrész:

A pályázatok benyújtása 2008. május 20-tól a keret kimerülésétől, de legkésőbb 2008. szeptember 30-ig, lehetséges.

Új szövegrész:

A pályázatok benyújtása 2008. május 20-tól 2008. november 30-ig lehetséges. A pályázatok elbírálása a végső benyújtási határidőt követően történik.

17.

Pályázati útmutató

F. 2. pont A pályázatok benyújtásának módja, helye és határideje

Törölt szövegrész:

  • vagy gyorspostai szállítás igénybevételével
  • H 1374 Budapest Postafiók 564

Új szövegrész:

  • 1055 Budapest Bihari János u. 5.
  • A pályázatok benyújtása 2008. május 20-tól 2008. november 30-ig lehetséges. A pályázatok elbírálása a végső benyújtási határidőt követően történik.

18.

Pályázati útmutató

F. 4. 8. pont

Új szövegrész:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a támogatási összeg – ideértve az előleget is – első folyósítása csak akkor engedélyezhető, ha a D6 pontban meghatározott biztosítékok rendelkezésre állnak.

 

A támogatás folyósítása az alábbi formákban történhet:

a.       támogatási előleg

b.      a kedvezményezett és/vagy a támogatási szerződésben megnevezett, a projekt végrehajtásában részt vevő által kifizetett számlák támogatási összegének utólagos megtérítése közvetlenül a kedvezményezett bankszámlájára

c.       a kifizetett számlák támogatási összegének utólagos megtérítése engedményezési szerződés bemutatása esetén az engedményes bankszámlájára.

 

Az elszámolást, a támogatás folyósítását a Kedvezményezett kezdeményezi.

A kifizetésekre vonatkozó igény kifizetési kérelemben történik, a szükséges alátámasztó mellékletek körének benyújtása mellett. A projekt szakmai előrehaladásáról projekt előrehaladási jelentésben számol be a kedvezményezett. E dokumentumok közreműködő szervezet részéről történő elfogadása a kifizetések feltétele.

Teljesített kifizetéseket igazoló költségszámlák vagy egyéb gazdasági eseményt hitelesen dokumentáló bizonylatokkal kell igazolni.

Amennyiben a pályázatban szerepeltetett, a Támogatási Szerződésben rögzített költségvetés költségkategóriák szerinti vagy évek szerinti bontása megváltozik, úgy a Kedvezményezett köteles a Támogatási Szerződés módosítását – írásos kérelem formájában, a kérelem tárgya és indoklás megjelölése mellett – kezdeményezni.

A pénzügyi elszámolás részletes szabályozását a Támogatási Szerződés melléklete tartalmazza.

Törölt szövegrész:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a támogatási összeg – ideértve az előleget is – első folyósítása csak akkor engedélyezhető, ha a D6 pontban meghatározott biztosítékok rendelkezésre állnak.

 

A projektgazda a kiemelt projekttel kapcsolatban felmerült és elszámolható költségei támogatás részének utólagos kifizetését a közreműködő szervezetnek benyújtott elszámolása alapján kezdeményezi.

A támogatás kifizetésére vonatkozó igények alátámasztására Kifizetési kérelmet, valamint a 281/2006. (XII.23.) Korm. rendeletben, illetve a támogatási szerződésben meghatározott egyéb, az elszámolni kívánt költségek jogosultságát alátámasztó bizonylato(ka)t kell benyújtania. A kifizetés feltétele a Kifizetési kérelem, illetve a rendszeres időközönként benyújtandó PEJ és mellékletei közreműködő szervezet részéről történő jóváhagyása.

Amennyiben a kifizetési kérelem illetve a kifizetési kérelemhez csatolt számla, egyéb bizonylat hiányos vagy hibás, a beérkezéstől számított 30 naptári napon belül 15 naptári napos határidőn belül, az adott kérelemben szereplő valamennyi hiány, illetve hiba megjelölésével hiánypótlásra, illetve a hiba javítására hívja fel a közreműködő szervezet a projektgazdát. Amennyiben a hiány pótlására és a hiba javítására a határidő leteltétől számított 8 naptári napon belül nem kerül sor, ez a kifizetési kérelem érintett részének (bizonylatainak) elutasítását eredményezi, ez esetben további kérelemnek nincs helye.

Amennyiben a megvalósítás nyomon követése, illetve a folyamatba épített ellenőrzése során nem merül fel olyan probléma, amely miatt a támogatás kifizetését fel kellene függeszteni a közreműködő szervezet intézkedik a jóváhagyott támogatás projektgazda részére a támogatás fogadására nyitott, elkülönített bankszámlaszámra történő folyósításáról.

 

A támogatás folyósítása az alábbi formákban történhet:

a) kedvezményezett által kifizetett számlák támogatási összegének utólagos megtérítése közvetlenül a kedvezményezett bankszámlájára,

b)  a számlák támogatási összegének kifizetése közvetlenül a szállító részére a kedvezményezettet terhelő, a számla támogatáson felüli összege kifizetésének igazolása mellett,

c) a kifizetett számlák támogatási összegének utólagos megtérítése engedményezési szerződés bemutatás esetén a támogatást megelőlegező intézmény bankszámlájára.

A b) pont szerinti fizetési forma akkor választható, ha a kedvezményezett nem vett igénybe támogatási előleget, valamint a számla összege meghaladja a bruttó 5 millió forintot. 

Utólagos elszámolás céljából közbenső kifizetési kérelem a 281/2006 (XII.23.) Korm. Rendelet előírásai alapján nyújtható be.

A pénzügyi elszámolás részletes szabályozását a Támogatási Szerződés melléklete tartalmazza.

19.

Pályázati Útmutató

F 4. 8. 1.

Új szövegrész:

Jelen pályázati konstrukció keretében a támogatás 25%-a erejéig előleg nyújtható.

Az előlegnyújtás részletesebb feltételeit jelen pályázati útmutató D6 pontja ismerteti.

Törölt szövegrész:

Jelen pályázati konstrukció keretében a támogatás 25%-a erejéig előleg nyújtható.

Az előleg nyújtására a Kedvezményezett írásbeli kérelme alapján van lehetőség, a Támogatási Szerződés hatálybalépésnek napjától számított 3 hónapon belül, de az első kifizetési kérelem benyújtását megelőzően.

Amennyiben a projektgazda nem igényel előleget, akkor a támogatási szerződés hatálybalépésétől számított 3 hónapon belül, az első kifizetési kérelem benyújtását megelőzően, köteles írásban előleg lemondásáról szóló nyilatkozatot benyújtani.

A kedvezményezett köteles visszafizetni az előleget a támogatást nyújtó szervezetnek, amennyiben a kedvezményezett nem nyújt be kérelmet időközi fizetésre a támogatást nyújtó szervezethez az előleg fizetésétől számított hat hónapon belül, illetve a benyújtott fizetési kérelem a támogatás nem rendeltetésének megfelelő használatát bizonyítja.

Az előleg összegével történő elszámolás módja megegyezik az utófinanszírozás módjával, azaz a kifizetés igazolása számlával, vagy egyéb gazdasági eseményt hitelesen igazoló bizonylattal történik. Az elszámolás részletes feltételeit a Tájékoztató levél a Pénzügyi elszámoláshoz (Támogatási Szerződés melléklete) tartalmazza.

20.

Pályázati Útmutató

F 4. 9.

Új szövegrész:

A Kedvezményezett – a Támogatási Szerződésben foglalt gyakorisággal és tartalommal – adatokat köteles szolgáltatni a projekt megvalósulásáról.

Figyelem! Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása a Támogatási Szerződésben foglalt kötelezettség megszegésének minősül, ezért ez esetben Támogató a szerződéstől elállhat, és a támogatási összeget visszafizetteti.

Amennyiben a Kedvezményezett neki fel nem róható okból a szerződésben vállalt, számszerűen megállapított kötelezettségeit csak részben (de legalább 75%-os arányban) teljesíti, a támogatást arányosan csökkenteni kell. Ha a Kedvezményezett a szerződésben vállalt, számszerűen megállapított kötelezettségeit neki felróható okból nem teljesíti, vagy 75%-nál kisebb arányban teljesíti, az igénybe vett támogatás egészét a támogatás igénybevételének időpontjától számítva a mindenkor érvényes jegybanki alapkamat kétszeresével megnövelve kell visszafizetnie.

A pályázónak jelentési kötelezettsége van:

  • a projekt megvalósítása során a szerződés hatályba lépésétől számított 6 havonta Projekt Előrehaladási Jelentést (PEJ) és a
  • projekt befejezését követő 5 éven keresztül évente Projekt Fenntartási Jelentést (PFJ) kell benyújtania.

A jelentéseket és a kötelezettségeket a Támogatási szerződés melléklete tartalmazza.

A pályázó köteles a pályázatot, a projekt megvalósításával kapcsolatos dokumentumokat, és a jelentési kötelezettség időszakában felmerült, a projekttel kapcsolatos dokumentumokat 2020. december 31-ig megőrizni.

 

Törölt szövegrész:

A Kedvezményezett – a Támogatási Szerződésben foglalt gyakorisággal és tartalommal – adatokat köteles szolgáltatni a projekt megvalósulásáról.

 

Figyelem! Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása a Támogatási Szerződésben foglalt kötelezettség megszegésének minősül, ezért ez esetben Támogató a szerződéstől elállhat, és a támogatási összeget visszafizetteti.

 

Amennyiben a Kedvezményezett neki fel nem róható okból a szerződésben vállalt, számszerűen megállapított kötelezettségeit csak részben (legalább 75%-os arányban) teljesíti, a támogatást arányosan csökkenteni kell. Ha a Kedvezményezett a szerződésben vállalt, számszerűen megállapított kötelezettségeit neki felróható okból nem teljesíti, vagy 75%-nál kisebb arányban teljesíti, az igénybe vett támogatás egészét a támogatás igénybevételének időpontjától számítva a mindenkor érvényes jegybanki alapkamat kétszeresével megnövelve kell visszafizetnie.

 

A pályázónak jelentési kötelezettsége merül fel a projekt megvalósítása során a szerződés hatályba lépésétől számított 6 havonta a projekt befejezését követő 5 éven keresztül, a pályázati útmutatóban meghatározott Projekt Előrehaladási Jelentés (PEJ), illetve Projekt Fenntartási Jelentés (PFJ) formátumban. A jelentéseket, és a kötelezettségeket a Pályázati Útmutató tartalmazza.

 

A pályázó köteles a pályázatot, a projekt megvalósításával kapcsolatos dokumentumokat, és a jelentési kötelezettség időszakában felmerült projekttel kapcsolatos Pályázati Útmutatóban felsorolt dokumentumokat megőrizni a projektzárást követően 5 évig.

21.

Pályázati Útmutató

F. 5. pont Panaszkezelés

Törölt szövegrész:

A pályázó, pályázatának elutasítása, csökkentett összköltséggel történő támogatása vagy feltételekkel történő támogatása ellen jogszabálysértés vagy a pályázati kiírás szerinti tájékoztatásban foglaltak megsértése esetén a döntés kézhezvételétől számított 5 munkanapon belül az indokok megjelölésével panasszal élhet.

Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága H-1374 Budapest Postafiók 564

Új szövegrész:

A 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának alapvető szabályairól és felelős intézményeiről szóló 255/2006 (XII. 28.) Kormányrendelet 19 §-a alapján a pályázó, pályázatának elutasítása, csökkentett összköltséggel történő támogatása vagy feltételekkel történő támogatása ellen jogszabálysértés vagy a pályázati kiírás szerinti tájékoztatásban foglaltak megsértése esetén a döntés kézhezvételétől számított 5 munkanapon belül az indokok megjelölésével panasszal élhet.

 

A panasz a következő helyre lehet benyújtani:

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Jogi Főosztály

Cím: 1077 Budapest Wesselényi u. 20-22.

 

Az NFÜ a panaszt érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, amennyiben azt:

1.      határidőn túl

2.      nem az arra jogosult

3.      korábbival azonos tartalommal

nyújtották be.

 

Az NFÜ döntése felülvizsgálatának lehetőségéről a pályázót (panaszost) írásban tájékoztatja.

22.

Pályázati útmutató

F 6. pont Vonatkozó jogszabályok listája

Új szövegrész: 2001. évi CI. törvény a felnőttképzésről

 

23

Pályázati útmutató

F 7. pont Fogalomjegyzék

Új szövegrész: FAT: A Felnőttképzési Akkreditáló Testület (a továbbiakban FAT) a szociális és munkaügyi miniszter irányítása alatt álló Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (a továbbiakban NSZFI) intézményi keretében, a felnőttképzés területén a képzést folytató intézmények és programok akkreditációjával kapcsolatos feladatok ellátása érdekében jött létre, a felnőttképzésről szóló, többször módosított 2001. évi CI. törvény (a továbbiakban: Fktv.) alapján.

Új szövegrész: Felnőttképzés: a 2001. évi CI. törvény (A felnőttképzésről) alkalmazásában felnőttképzési tevékenység az e törvény 3.§ (1) bekezdés b) pontjában meghatározott jogalanyok e törvénynek megfelelő, saját képzési programja alapján megvalósuló iskolarendszeren kívüli olyan képzése, amely célja szerint meghatározott képzettség megszerzésére, kompetencia elsajátítására irányuló általános, nyelvi vagy szakmai képzés, továbbá a felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatás.

 

 

24.

Pályázati útmutató

10. MELLÉKLETEK

Új szövegrész:

19.A költségvetés tevékenységenkénti megosztása (B_14_b)

20.Konzorciumi megállapodás sablon

25.

Pályázati útmutató

Pályázat benyújtásakor csatolandó mellékletek

Új szövegrész

1) Részletes költségvetés + szöveges indoklás + beszerzendő eszközök listája /tervdokumentáció/ B_14_b melléklet

26.

Útmutató projekt adatlap kitöltéséhez

1. pont Formai követelmények

Törölt szövegrész: Elektronikus beadás esetén a projekt adatlap kitöltése kizárólag a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szervezet által rendszeresített kitöltő program alkalmazásával történhet. A kitöltő program letölthető a www.nfu.hu honlapról. A program lehetővé teszi a projekt adatlap elektronikus kitöltését, nyomtatását és adathordozóra mentését.

 

27.

Útmutató projekt adatlap kitöltéséhez

1.2. Pályázat azonosítója

Törölt szövegrész: Az elektronikus kitöltő programot használó pályázatok esetében az adatlap kitöltése és kinyomtatása után a rendszertől kapott nyilvántartási szám.

28.

Útmutató projekt adatlap kitöltéséhez

2.2. pont

Új szövegrész: Jelölje meg azt a települést, ahol a projekt megvalósul. Amennyiben ennek értelmezése problémát okoz (pl.: a projekt több helyszínen valósul meg)

 

Korábbi szövegrész:

Jelölje meg azt a települést, ahol a projekt megvalósul. Amennyiben ennek értelmezése problémát okoz (pl.: a projekt több helyszínen valósul meg), kérjük, adja meg a megvalósulás elsődleges, legfontosabb helyszínét.

29.

Útmutató projekt adatlap kitöltéséhez

Teljes dokumentum

Pontosításra került, hogy mely esetekben kell a fenntartónak, mely esetben a konzorciumi tagoknak kitölteniük az adatlapot.

30.

Projekt adatlap

5.5. pont

Új szövegrész A választott tevékenységcsoportokhoz rendelt költségek nagyságáról és azok arányairól a B_14_b mellékletben kell nyilatkoznia.

31.

Projekt adatlap

5.9. pont Számszerűsíthető eredmények

Megváltozott számozás: Az eddigi 5. 9. pont az 5. 7. pont elnevezést kapta

A hatályos szöveg: 5. 7. Számszerűsíthető eredmények

32.

Projekt adatlap

NYILATKOZATOK 53. pont

Új szövegrész "Kijelentem, hogy a pályázatban/projektjavaslatban tervezett tevékenységek között kizárólag támogatható tevékenységek szerepelnek."

33.

Projekt adatlap

NYILATKOZATOK 54 pont

Új szövegrész "Kijelentem, hogy a pályázatban/projektjavaslatban tervezett költségek között kizárólag elszámolható költségek szerepelnek."

34.

Projekt adatlap

NYILATKOZATOK 55.pont

Új szövegrész "Kijelentem, hogy a projektet a pályázat / projektjavaslat befogadásának napja előtt nem kezdem meg."

35.

B/14

A pont

Új szövegrész:

 

A program révén integrált környezetbe kerülő gyermekek sikeres integrációját és iskolakezdését támogató szolgáltatások megszervezése (pl. egyéni fejlesztés, csoportos felkészítés, iskola utáni programok, beilleszkedést segítő személyes mentor kijelölése, pedagógiai asszisztens, párhuzamosan két pedagógus tanórai alkalmazása, integrációs szakértő bevonása stb. Az egyéni és csoportos mentorálás, fejlesztés, stb. minimum heti két órás foglakozások formájában támogatható, valamint legalább 80%-os tanulói részvétel után elszámolható tevékenységek.)

 

Új oszlop:

F oszlop: A tervezett költségnek az összes költséghez viszonyított aránya (%)

36.

Újonnan becsatolt dokumentumok

  • Konzorciumi megállapodás sablon
  • B_14_b melléklet
  • Kiegészített esélyegyenlőségi terv (16.oldal)

[1] „ A (2) bekezdésben meghatározott, valamint az európai uniós források terhére - a (4) és (5) bekezdésben meghatározott kivétellel - kizárólag olyan felnőttképzési intézmény támogatható, amely a) a támogatás teljes időtartama alatt biztosítja, hogy a FAT által kiállított, érvényes intézmény-akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkezzen, és b) a külön jogszabályban előírt statisztikai adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette.”

A Felnőttképzési Akkreditáló Testület honlapján https://www.nive.hu/index_sec.php szerepel az akkreditált intézményeket és akkreditált programokat tartalmazó hivatalos jegyzék.