NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A Bizottság felmérése 321 európai város „egészségi állapotáról”2008. szeptember 23.

Danuta Hübner, a Bizottság regionális politikájáért felelős tagja bemutatta az EUROSTAT-tal közösen végzett, 321 európai város általános állapotát vizsgáló városstatisztikai adatgyűjtés eredményeit.

Az adatgyűjtés (urban audit) 420 000 statisztikai adatra épül, amelyek a manapság legfontosabb kérdésekre – úgymint a népesség elöregedése, a bevándorlás, a lakóhely és a környezet – összpontosít. A városi életkörülményeket vizsgáló nagyarányú adatgyűjtés jelentős eszköz a kohéziós politika, valamint az európai foglalkoztatási és növekedési stratégia szolgálatában. Az új adatok segítségével az intézkedések és a beruházások az adatgyűjtés során megfigyelt igényekhez igazíthatók. Az adatgyűjtés azt is lehetővé teszi, hogy az egyes városok összehasonlítsák magukat más városokkal, és bizonyos előre megállapított területeken előrehaladást érjenek el.

Danuta Hübner európai biztos a következőket nyilatkozta: „Akkor tudunk megfelelő politikát kidolgozni, ha megfelelő információkkal rendelkezünk. A városstatisztikai adatgyűjtés nem csupán az európai kohéziós politika eszköze: valamennyi – nemzeti, regionális és helyi – döntéshozatali szinten is hasznosítani kell, és az összes olyan politikának is ki kell aknáznia, amely hatással lehet a városokra. Hasznos lesz emellett a magánvállalkozások, illetve azon polgárok számára is, akik többet szeretnének tudni környezetükről és városukról.”

A jelentés megtalálható a www.urbanaudit.org internetes oldalon.

 

A Brüsszeli hírek rovatot a BruxInfo szerkeszti.