NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a TÁMOP – 4.2.3/08/1/KMR, illetve a TÁMOP – 4.2.3/08/1 jelű pályázat2008. szeptember 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP – 4.2.3/08/1/KMR, illetve a TÁMOP – 4.2.3/08/1 jelű, „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja” című pályázat.

Közös érdekünk, hogy a magyar tudósok ázsiója tovább növekedjék a világban.  Hogy műszaki-, informatikai- és természettudományos újításaink, s ezekkel együtt a magyar felsőoktatás tudományos iskolái, műhelyei, kiválósági központjai nemzetközi elismertségre tegyenek szert. Másfél milliárd forint európai uniós támogatással kerülünk most közelebb céljainkhoz.

Pályázhatnak a felsőoktatási törvény mellékletében felsorolt (államilag elismert) felsőoktatási intézmények - egyéb szervezetekkel közösen is, konzorcium formájában. Konzorciumi partner lehet: MTA és intézetei, egyéb non-profit szervezetek, egyesületek, alapítványok, közhasznú társaságok (illetve ezek non-profit Bt. vagy non-profit Kft. formájú jogutódjai).

Támogatást kaphatnak azok a projektek, melyek az egyes felsőoktatási intézményben, illetve a szóban forgó szektorban jelen lévő új tudományos eredmények és tevékenységek népszerűsítését célozzák, valamint az önszerveződő és önkéntes részvételen alapuló tudományos tevékenységhez kapcsolódó kezdeményezések.

A vissza nem térítendő támogatás 5 és 150 millió forint között mozoghat. Az uniós támogatás a fejlesztés elszámolható összes költségének 85 százalékát fedezheti.

A pályázatok benyújtására 2008. október 30-tól december 15-ig van lehetőség.