NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Könnyebb közlekedés Salgótarjánban2008. október 2.

A Nemzeti Fejlesztési Terv támogatásával elkészült a Salgótarján forgalmát tehermentesítő út, melyet október 1-jén Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter adott át.

A 6,2 milliárd forintos beruházás a várost - a helyi adottságok miatt - nem elkerüli, hanem a korábbi 21. sz. út forgalmát kevésbé lakott területeken vezeti át. A beruházás érdekessége a Móricz Zsigmond úti felüljáró: ilyen típusú vasbeton híd eddig csak egy volt az országban.

salgotarjan_szalagvagas

 

Fellélegezhet Salgótarján, hiszen az eddig túlterhelt 21. sz. út forgalmát a most elkészült beruházás tehermentesíti és kevésbé lakott területeken vezeti át. A tehermentesítő út hossza közel 3,1 km, melyhez egy 1 km hosszú kiszolgáló út is épült.

A sajátos helyi adottságok (változatos terepformák, völgyben fekvő, sűrűn beépített település, az út vonalvezetésének közelében lévő vasúti pálya) miatt 6 körforgalmi csomópontot, 7 hidat (1 vasúti híd, 2 monolit közúti híd, 4 gerendás híd), 400 méter hosszan pataklefedéseket, támfalakat és járdákat kellett építeni. A beruházás érdekessége a Móricz Zsigmond úti felüljáró: ilyen típusú vasbeton híd eddig egy volt az országban.

Az út nyomvonala egy szakaszon lakóépületek és a vasút között halad, ezért az építést az említett szakaszon fokozott figyelemmel kellett végezni.

A beruházás összege 6,2 milliárd forintba kerül, melyhez az Európai Unió 75%-os támogatást biztosított a KIOP (Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív Program) keretében.

salgotarjan_550 

Kattintson a fotóra a további képek megtekintéséhez!