NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elkészült Ajkán a Gyár utcai csomópont - Bartók Béla utca felújítása2008. október 3.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Ajka a belterületi utak fejlesztésére kiírt pályázaton. Az erről szóló támogatási szerződést ez év április 9-én kötötte meg Kovács Tamás, a Közép Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. ügyvezető igazgatója, valamint Schwartz Béla a település polgármestere. A beruházás teljes összköltsége több mint 258 millió forint volt, melyből 1,018 km útszakasz újult meg az ajkai városrészben.

A projekt keretében a Bartók Béla utca - a Gyár és Rákóczi utcai csomópont és a 7309. Ajka-Pulai összekötő út kereszteződése által összefogott útszakasz - felújítása valósult meg, ez a szakasz Ajka város egyik legjobban terhelt útszakasza.
A beruházás keretében a két csomópontot valamint a Bartók Béla utcát is szélesítették, járdák, buszöblök kerültek kialakítása, valamint a munkálatok során a vízelvezetés is megoldódott az érintett szakaszon.
Az európai uniós támogatással megvalósult projekt célja többek között a hatékony és gyors településen belüli közlekedés megteremtése, a térségi szolgáltatásokhoz és intézményekhez való hozzáférés javítása, a minőségjavítás következtében az utasbiztonság és kényelem növelése valamint a balesetveszély és a környezeti terhelés csökkentése volt a Veszprém megyei városban.