NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a TIOP 1.2.2 jelű, „Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése” pályázat megjelenéséről2008. október 6.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TIOP 1.2.2 jelű, „Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése” című pályázat.

A kiírás célja a múzeumoknak az iskolarendszerű oktatáshoz, a nem-formális képzési formákhoz, módokhoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztése. A múzeumok iskolabarát fejlesztésének lényege, hogy a múzeumok sajátos adottságaikra építve erősítsék közösségi szerepüket, valamint hatékonyan legyenek képesek bekapcsolódni a formális oktatás rendszerébe, a képesség- és kompetenciafejlesztésbe. A konstrukció a múzeumpedagógiai tevékenységeket megalapozó és segítő célzott infrastrukturális fejlesztéseket támogatja. Cél továbbá, hogy a múzeumok iskolabarát fejlesztése a közoktatást támogató egységes alapszolgáltatásként valósuljon meg.

Jelen pályázati kiírás keretében az 1997. évi CXL tv. szerinti működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények pályázhatnak, a minimum és maximum elnyerhető támogatás: 5.000.000 – 50.000.000 Ft.

A pályázatok benyújtására 2008. november 30-tól 2009. január 30-ig van lehetőség