NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

EU-pénzek online2008. október 11.

Mostantól bárki szabadon utánanézhet annak, hogy ki részesül uniós támogatásokban, legalábbis olyanokban, amelyeket közvetlenül a Bizottság vagy annak végrehajtó ügynökségei folyósítanak.

Ezentúl országokra vagy akár különböző területekre lebontva, úgymint oktatás, kutatás vagy éppen energia, utána lehet nézni annak, hogy kik részesültek az Európai Bizottság vagy annak végrehajtó ügynökségei által közvetlenül kezelt támogatásokból.

Az egyelőre még tesztüzemmódban működő honlapon jelenleg 28 ezer adat között lehet kutatni, igaz, egyelőre csak a 2007-es évre vonatkozó információk elérhetőek.

Az idei év adatait 2009-ben hozzák majd nyilvánosságra. Dalia Grybauskaitė költségvetési biztos szerint nagyon kevés olyan közintézmény van a világon, amely ilyen mértékben bepillantást engedne „könyveibe”, könyvelésébe. Hozzátette, hogy a rendszer teljes, megbízható, összehasonlítható és felhasználóbarát hozzáférést biztosít.

A magyar adatokból egyébként a többi között kiderül, hogy míg mezőgazdaságra a Bizottság által kezelt pénzekből tavaly 2.398.802 euró jutott Magyarországra, oktatás és kultúra címszó alatt 19.451.271 eurót fizettek ki.

Az információk és a keresőprogram az alábbi honlapon érhetők el: www.ec.europa.eu/grants/search/index_en.htm.

 

A Brüsszeli hírek rovatot a BruxInfo szerkeszti.