NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a TÁMOP-3.2.1A/08/2 kiemelt projekt meghirdetéséről2008. október 15.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ezúton értesíti a Tisztelt Projektgazdát, hogy meghirdette a TÁMOP-3.2.1A/08/2 „Új tanulási formák és rendszerek” című kiemelt projektet.

A projekt célkitűzése olyan módszerek és eljárások fejlesztése, meglévő jó intézményi gyakorlatok gyűjtése, valamint ezek elterjedésének támogatása, amelyek képessé teszik az egyes intézményeket (és pedagógusaikat) arra, hogy a tanulás világától távol álló célcsoportokat is sikeresen be tudják vonni a közoktatásba. A megoldásokat a formális és a nem formális vagy informális úton szerzett kompetenciák elismertetése jelenthetik. A program olyan feltételrendszer kialakítását célozza meg, amelyek az iskolarendszert korábban elhagyó, hátrányos helyzetű, túlkoros fiatalok és felnőttek számára nyújthat lehetőséget a középiskola elvégzésére, az érettségi megszerzésére, valamint a szakmaképzésbe való belépés feltételeinek a megteremtéséhez.

A projekt célja, hogy ezen szolgáltatások kialakításával a TÁMOP 3.2.1 „B” komponenshez kapcsolódóan teremtse meg azt az egységes központi szolgáltatási rendszert, amely a közoktatás már meglévő intézményi rendszerére épülhet. Ezen túl hatékony együttműködési formák azonosítása, és együttműködési utak kialakítása az ágazat más szereplőivel és a prioritás B komponens pályázatos konstrukciójával, valamint más ágazatok szereplőivel (főként szakképzés, felnőttképzés, felsőoktatás, foglalkoztatás területén), a tanulók egyéni sikerességének és tartós munkaerő-piaci szereplővé válásához szükséges feltételek megteremtése érdekében. A konstrukció részeként megvalósuló Képzésbe Ágyazott Foglalkoztatás (KÁF) program célja a képzés foglalkoztatási elemmel való összekapcsolása formájában megvalósuló alternatív tanulási útvonalak felkínálása a hátrányos helyzetű, a formális iskolarendszerből lemorzsolódott roma fiatalok, felnőttek számára.

Jelen tervezési kiírás az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) részére készült. A pályázat benyújtására 2008. október 27. – 2009. január 9-ig van lehetőség.