NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Leghátrányosabb helyzetű kistérségek
felzárkóztatási programja

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Indító workshopok a 33 LHH kistérségben2008. október 15.

A 33 leghátrányosabb kistérségben az elmúlt 2 hétben mintegy 120 rendezvény keretében lezajlottak az indító workshopok, valamint a tematikus kerekasztalok nagy része.

ÉA6_foto3_indito_workshop_2008-10-07A leghátrányosabb helyzetű kistérségek programja (LHH program) keretében az elmúlt két hétben megkezdődött a kistérségi tervezés legaktívabb szakasza. A 33 érintett kistérségben lezajlottak az indító workshopok, melyen a tervezői munkacsoportok meghívására részt vettek a kistérségek önkormányzatainak képviselői (nagy számban polgármesterei), a kistérségekben működő helyi szervezetek, az országos, regionális, kistérségi szintű hálózatok képviselői, a roma szervezetek képviselői, a vállalkozások képviselői, valamint további, a kistérség jövőjének alakításában aktívan részt vállaló szervezetek. A workshopokon a tervezői munkacsoportok tájékoztatást adtak az elkövetkezendő tervezési időszak feladatairól, a tervezés alapelveiről, valamint az ütemezésről. Bemutatták az előzetesen elvégzett helyzetfelmérés eredményeit, valamint az ez alapján összeállított fejlesztési irányokra vonatkozó javaslatokat. Ezt követően a kistérségi szereplők megtárgyalták a fejlesztési prioritásokat, valamint a tervezésben részt vevő szervezetek közötti feladatmegosztást.

Az indító workshopokat követően tematikus kerekasztalok megrendezésére került sor, legalább az alábbi témákban:

  • gazdaságfejlesztés, foglalkoztatás
  • oktatás, gyermekesély
  • roma integráció

A tematikus kerekasztalokon az adott témában érdekelt, illetve jártas szervezetek, szakértők vettek részt. A tematikus kerekasztalok többsége október 15-ig megrendezésre kerül, ezzel lezárul a tervezés első szakasza.

A folytatásban általában november elején megrendezésre kerülnek a stratégiai workshopok, ahol már a konkrét projekt-csomagok összeállítása is napirendre kerül.