NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a TÁMOP 3.1.6./08/1. és TÁMOP 3.1.6./08/2. páylázathoz2008. október 20.

A TÁMOP 3.1.6-/08/1. ÉS TÁMOP 3.1.6-/08/2. pályázati kiírások kapcsán, a pályázók részéről beérkezett, az együttműködő partnerekre vonatkozó kérdésekre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az alábbi tájékoztatást adja:

A TÁMOP 3.1.6-/08/1. ÉS TÁMOP 3.1.6-/08/2. pályázatok alapvető célja, hogy kifejlesztésre kerüljenek azok a szak- és szakmai szolgáltatások, amelyek a többségi intézmények számára szükségesek ahhoz, hogy SNI tanulók épekkel történő együttnevelését valósítsák meg, illetve, hogy ezen szolgáltatások nyújtásához megfelelő minőségű és mennyiségű szakember-kapacitás álljon rendelkezésre. A jelen pályázatban kifejlesztett szolgáltatások igénybe vételét a közoktatási intézmények a későbbiekben az ő számukra meghirdetésre kerülő pályázat keretében tervezik és valósítják meg.


Jelen pályázat keretében a kedvezményezettek döntően olyan fejlesztési tevékenységet folytatnak (továbbképzési programok adaptációja, fejlesztése, a továbbképzések minőségi megtartására alkalmas trénerek felkészítése, és szolgáltatások nyújtásában későbbiekben résztvevő mentorok, utazópedagógusok, egyéb szakemberek felkészítése), ahol szükség lehet a fejlesztések kipróbálására és a szakemberek gyakorlati felkészítésére.


Fentiekből adódóan a pályázóknak lehetősége van együttműködő közoktatási intézmények pályázati programba való bevonására azzal a céllal, hogy azok részt vegyenek továbbképzési programok kipróbálásában, tesztelésében illetve közreműködjenek a szakemberek gyakorlati felkészítésében. A közoktatási intézmények együttműködő partnerként való bevonása nem célozhatja a bevont intézmény komplex fejlesztését (amely cél egy másik pályázatban teljesül majd), kizárólag a szolgáltatások minőségi fejlesztéséhez szükséges elemekre korlátozódhat.

Az együttműködő partnerek jelen pályázat keretében támogatásban nem részesülhetnek.