NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a TÁMOP-3.2.3/08/2 és TÁMOP-3.2.3/08/2/KMR konstrukciók meghirdetéséről 2008. október 28.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hogy meghirdetésre került az „Építő közösségek” - közművelődési intézmények az egész életen át tartó tanulásért, 2. kör: A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában című pályázati konstrukció. A pályázati kiírás a Közép-Magyarországi Régióban azonos címmel, de TÁMOP-3.2.3/08/2/KMR azonosítóval jelent meg.

A konstrukció célja a közoktatási rendszer hatékonyságának a közművelődés eszközeivel történő javítása, ennek keretében a gyermek-és ifjúsági korosztály bevonása a formális oktatást támogató és kiegészítő új tanulási formákba, nem formális, informális tanulási programokba, szolgáltatásokba. A hátrányos helyzetű csoportok bekapcsolása az egész életen át tartó tanulás folyamatába különös jelentőséggel bír azokon a településeken, ahol a formális, intézményes megoldások nem, vagy csak rossz hatásfokkal működnek.

A konstrukció mindezt a közművelődési intézmények és szervezetek nem formális és informális oktatási-nevelési szolgáltatásainak fejlesztése és támogatása révén valósítja meg.

Jelen pályázati kiírás keretében közművelődési intézmények, közművelődési feladatellátásra a helyi önkormányzattal közművelődési megállapodást kötő szervezetek, illetve fenntartóik pályázhatnak, 10-100 millió forintos támogatásra.

A pályázatok benyújtása 2008. december 1-től 2009. január 15-ig lehetséges.