NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tízezer fecske2008. november 5.

November 5-én indul útjára az a konferencia sorozat, amely a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program eredményeit foglalja össze.

A konferencia keretében bemutatják kerülnek a megyék legkiemelkedőbb projektjeit, sor kerül a megyei és régiós Európai Uniós gazdaságfejlesztési projektek hatásainak értékelésére. A konferencia vendégei, a sikeres GVOP projektet zárt cégek, önkormányzatok, civil szervezetek képviselői mindegyik konferencián tájékozódhatnak az aktuális Gazdaságfejlesztési Operatív Program forrásairól, tanácsot aphatnak a további fejlesztéseikhez leginkább illeszkedő források megtalálásához.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) költségvetési kerete a 2004-2006 közötti időszakban több mint 154 milliárd forint volt, melyből a kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztésétől kezdve a kutatás-fejlesztésen keresztül a nagyobb beruházásokon át az információs társadalom fejlesztéséig nyílt lehetőség pályázatok megvalósítására Magyarországon.

A GVOP által meghirdetett kiírásokat jelentős pályázói érdeklődés kísérte, összesen több mint 21 ezer pályázat érkezett be a felhívásokra. Ezek együttvéve a keret kétszeresének megfelelő összeget, 350 milliárd forintnyi támogatási igényt jelentettek. Az Irányító Hatóság 9162 pályázatot támogatott döntésével, a megítélt támogatás összege több mint 162 milliárd forintot volt. Szerződést 9140 pályázóval kötöttek.

A GVOP gazdasági növekedéshez történő hozzájárulása és a foglalkoztatási célja egyaránt több mint háromszorosa a kitőzött célértéknek. Nemzetgazdasági szinten 2004-2006 között a hazai össztermék folyó áron több, mint háromezer milliárd forinttal bővült – ebből a Gazdasági Versenyképesség Operatív program hatására bekövetkezett változás 290 milliárd forint, vagyis az összes növekmény csaknem tíz százaléka.

A program foglalkoztatási hatása is jelentősnek bizonyult, több mint 83 ezer létrehozott és megőrzött munkahely köszönhető a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programnak.
A GVOP záró konferencia sorozat egyes állomásainak időpontja és helyszíne, valamint programja a MAG Zrt. honlapján megtalálható.