NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a KEOP-1.3.0 és 1.3.0/B pályázatokról2008. november 7.

Értesítjük pályázóinkat, hogy a KEOP-1.3.0 Ivóvízminőség javítása második fordulós pályázati adatlap kitöltő programja elkészült és a honlapon elérhető. A pályázatokat e kitöltő program segítségével elektronikusan kell benyújtani.

2008. november 3-tól módosult a KEOP-1.3.0 konstrukció költség-haszon elemzési útmutatója is. A változások azonosak a szennyvíz programban folyó év márciusában átvezetett módosításokkal. Ennek megfelelően a korábbiakhoz képest többlet szabályok lépnek életbe az amortizáció elszámolásának rendjére, a hitelköltségek megjelenítésére, a megfizethetőségi korlát érvényesítésére.

A megváltozott szabályokat a megjelenést követően azonnal alkalmazni kell. A 2008. december 1-jén végződő értékelési periódus esetében a módosuló útmutató többlet szabályainak meg nem felelő pályázatok nem kerülhetnek ezen okból elutasításra, hanem a pályázó költség-haszon elemzését az értékelés során értékelői tisztázó kérdés feltételét követően módosíthatja majd.

A KEOP-1.3.0./B jelű Ivóvízellátás biztonságának fokozása a vízbázis súlyos veszélyeztetése című alkomponens esetében a kitöltő programokat a továbbiakban sem kell alkalmazni. Ugyanakkor a kiadott módosított költség-haszon elemzési útmutatót e pályázatok esetében is alkalmazni kell.