NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Új szolgáltatás az NFÜ honlapján. A pályázók hatékonyabb tájékoztatását segíti az RSS.2008. november 12.

A honlappal kapcsolatban visszaérkezett vélemények azt mutatták, hogy a pályázók sok esetben nehezen tudják követni saját pályázatuk változásait. Ezt figyelembe véve, a pályázati hatékonyság növelése érdekében kialakítottunk egy új webes szolgáltatást, amely segítségével az egyes pályázatokkal kapcsolatos közlemények ezentúl követhetőbbé és átláthatóbbá válnak.

Az alkalmazás a már korábban létrehozott hírcsatornákra épül. Ezek az RSS csatornák lehetővé teszik, hogy egy honlap aktualitásairól, híreiről a webhely törzslátogatói minél gyorsabban értesüljenek. Az olvasónak nincs más dolga, mint a pályázat mellett elhelyezett RSS-ikonra klikkelni. Ez után a kiválasztott pályázattal kapcsolatos minden tartalmi változásról értesítést fog kapni.

Fontos tudni, hogy az operatív programra (OP) vonatkozó RSS szolgáltatás kizárólag az adott OP alá tartozó összes pályázatot egységesen érintő információkat szolgáltatja. Egy konkrét pályázat közleményeit a pályázat mellett elhelyezett RSS ikonról lehet elérni. (Pl.: ha a GOP 2.1.1 pályázattal kapcsolatos összes változást szeretnénk követni, akkor a GOP főmappa és a GOP 2.1.1 RSS szolgáltatást egyaránt be kell állítanunk. Ilyenkor a két csatorna által jelzett módosítások összessége adja a pályázat összes módosítását).

Az NFÜ bízik abban, hogy ez a szolgáltatás nagyban hozzájárul majd az igen összetett uniós pályázati rendszer átláthatóbbá tételéhez.

Technikai leírás:
A funkció lényege, hogy minden egyes pályázathoz tartozó könyvtárra létre tudunk hozni egy olyan internetcímet (URL-t), amely összegyűjti az adott pályázathoz tartozó összes közleményt (pl. www.nfu.gov.hu/iskolafelujitas).
Az internetcímek felhasználása igen sokrétű. Egyrészt az URL egyszerűen elmenthető a böngésző „Kedvencek” mappájába, és azt onnan lehívva bármikor láthatóak rajta az adott pályázat közleményei. Másik lehetőség, ha az URL-t elmenthetjük egy speciálisan erre a célra kialakított szoftverben, ahol online követhetjük nyomon az újabb és újabb közlemények megjelenését. Ilyenkor egy kis felugró ablak figyelmeztet minden alkalommal arra, ha új közlemény jelent meg az adott pályázathoz. A harmadik alkalmazási mód, ha az internetcímet egy saját profilra kialakított híroldalba töltjük fel, ahol saját hírblokkot tud a pályázó létrehozni pályázata számára.