NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Látványos közlekedési kiállítás várja a családokat a Millenáris Fogadóban 2008. november 14.

Szalóki Flórián, a Közlekedési Programok Irányító Hatóságának vezetője nyitotta meg a Millenáris Fogadóban november 14-én délelőtt a „Közlekedési Expó” című interaktív kiállítást. A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek Magyarország és az Európai Unió közlekedésének történetével, betekintést nyerhetnek a különböző közlekedési formák sajátosságaiba, illetve információt gyűjthetnek a legfontosabb és legérdekesebb uniós támogatással megvalósuló fejlesztésekről. Az ingyenes program november 23-ig tekinthető meg 10 és 18 óra között.

A Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezett által megrendezett „Közlekedési Expó” 9 pavilonja izgalmas családi programként minden korosztály kíváncsiságát igyekszik kielégíteni. A felnőttek informatív poszterekről, kiadványokból ismerhetik meg a magyar és az európai közlekedésfejlesztés történetét a XIX. század közepétől napjainkig. A régmúltat korabeli autó-, vasút- és villamos modellek is megidézik, vagy az a korabeli fa kerékpár, amelyet pedál híján még lábbal kellett hajtani.

A szervezők a gyerekekről sem felejtkeztek meg. A legkisebbek többek közt megtudhatják, hogyan működik egy radar, mi az a logisztika, mitől környezetbarát a villamos, mit érdemes vízen szállítani, melyek a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályai vagy milyen régészeti leletek kerülnek elő az autópályák építésekor. Az információk befogadását látványos terepasztalok, számítógépes szimulátorok, mindenkit megmozgató ügyességi játékok és információs kiadványok könnyítik meg.

 

További információ:

Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet (KIKSZ)

Végh Zsófia, kommunikációs főtanácsadó

06-20-450 1796