NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kiírásra került a TÁMOP 4.1.1/08/1 és a TÁMOP 4.1.1/08/KMR2008. december 2.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy kiírásra került a TÁMOP 4.1.1/08/1, illetve a közép-magyarországi régió intézményeire vonatkozó TÁMOP 4.1.1/08/KMR jelű, "Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a felsőoktatásban" című pályázati konstrukció.

A hazai felsőoktatás sajnos ma még nem reagál elég gyorsan a munkaerő-piaci keresletre; egyes szakokon túlképzés van, miközben bizony léteznek diplomát igénylő hiányszakmák is. Hogy az egyetemek és főiskolák naprakészek legyenek a munkaerő-piaci mozgásokból, hogy követni és elemezni tudják végzőseik elhelyezkedési arányát, s hogy mindezen adatokat a pályaválasztás előtt állók számára is hozzáférhetővé tegyék – ahhoz átfogó intézményi beruházások kellenek. 

Pályázhatnak a törvényben felsorolt, államilag elismert felsőoktatási intézmények és ezek konzorciumai, valamint konzorciumi partnerként egyesületek, alapítványok és közhasznú társaságok (illetve ezek non-profit Bt. és Kft. társasági formájú jogutódai).

Támogatható minden, a diplomások munkaerő-piaci mozgásának rögzítését, feldolgozását és elemzését lehetővé tevő szakmai-módszertani beruházás; a végzett hallgatók és az intézmények közötti kapcsolattartást elősegítő ún. alumni szolgáltatások megalapozása, illetve bővítése; az adattár alapú vezetői információs rendszerek és a kapcsolódó menedzsmentszolgáltatások korszerűsítése, valamint  a tehetséggondozási és a komplex hallgatói humán szolgáltatások fejlesztése.

A vissza nem térítendő támogatás összege a Közép-Magyarországi régióban székhellyel rendelkező intézmények esetében 40 millió és 100 millió forint között mozoghat, a többi térség pályázói azonban akár 300 millió forintot is kaphatnak az uniótól. Az elnyert pénz a beruházások összes költségének akár 90 százalékát is fedezheti.

A pályázatokat 2008. december 1. és 2009. február 12. között lehet benyújtani!