NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Leghátrányosabb helyzetű kistérségek
felzárkóztatási programja

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Lezárult a kistérségi tervezés első szakasza2008. december 2.

Az eddigiek azt bizonyítják, hogy eredményes volt az NFÜ új tervezési módszere a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségben. A tervezési folyamat eredményeként az előírt határidőre, 2008. december 1-re az összes kistérség elkészítette a projekt-csomagokat.

Mindezt tartalmas munka előzte meg: a tervezési kerekasztal-megbeszélések (indító, tematikus, stratégiai), a kistérségi fejlesztési bizottságok egyeztetései és legvégül pedig a többcélú kistérségi társulás tanácsának jóváhagyó döntése.

A tervezésben egyaránt részt vettek a helyi szereplők, a kistérségi koordinátorok, a Promei Kht. által irányított szakértők, a többcélú kistérségi társulások, valamint az esélyegyenlőségi szakértők. A rövid határidő feszített munkatempót kívánt minden egyes szereplőtől, de a felmerülő nehézségek áthidalhatóak voltak az új együttműködéseknek, valamint a kistérségek és a tervezésben szerepet vállalók tenni akarásának köszönhetően. A program szinergikus hatásaként számos kistérségben megerősödött a helyi intézmények, szervezetek közötti konstruktív kooperáció.

Az eredményes munka során a 33 projekt-csomagban 1703 projekt javaslat született.

A projekt-csomagok feldolgozása és értékelése megkezdődött az NFÜ-ben. A programterveket véleményezik a civil szervezetek, cigány kisebbségi önkormányzatok, értékelést készítenek a regionális fejlesztési tanácsok és a regionális fejlesztési ügynökségek, valamint a különböző fejlesztési irányokban kompetens minisztériumok. A támogató döntést követően kezdődhet a programok megvalósítása.