NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A finn miniszter kézbesíti a Mikulás ajándékát Iszkaszentgyörgyre2008. december 5.

Komplex beruházás az iszkaszentgyörgyi óvodában. - A hivatalos látogatásra Magyarországra érkező Paula Risikko finn szociális miniszter asszony első útja Ferihegyről a kis bakonyaljai településre, Iszkaszentgyörgyre vezetett.

A hivatalos látogatásra Magyarországra érkező Paula Risikko finn szociális miniszter asszony első útja Ferihegyről a kis bakonyaljai településre, Iszkaszentgyörgyre vezetett. Személyesen kézbesítette a testvértelepülés, a Mikulás falujaként elhíresült, sarkkörön túli Savukoski Mikulásának ajándékát az óvoda felújítása alkalmából. Az eseményen részt vett Finnország nagykövete, Jari Vilén, Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára és Gáll Attila polgármester is.

2003-ban Iszkaszentgyörgy Önkormányzata egy komplex óvodabővítési és felújítási projektet határozott el. A bővítés és korszerűsítés megvalósításához az önkormányzat területet vásárolt és telekalakítást hajtott végre, valamint elkészíttette a beruházás engedélyezési tervét.
Ezt követően a városvezetés 2007 és 2008 során három különböző pályázatot nyújtott be uniós, valamint nemzeti pénzforrás elnyerésére. Az 50 millió Ft-os projekthez a sikeres pályázatok révén összesen több mint 21 millió forintot nyert el az önkormányzat: az óvoda akadálymentesítéséhez 10 millió forintot a Közép-Dunántúli Operatív Programból, az óvoda hőszigetelésére 1,3 millió forint pályázati pénzt a Környezet és Energia Operatív Programból, a tornaszoba kialakítására pedig 9,8 millió forintot hazai forrásból.
Az óvodabővítéssel megvalósult új részek:

  • megközelítési út akadálymentessé tétele térkő burkolattal, parkolóval, rámpával, taktilis jelek használatával,
  • parképítés a feljáró út mellett, csapadékvíz elvezetése, szervízút kialakítása a konyhai árú beszállításához,
  • akadálymentes főbejárat kialakítása,
  • összekötő folyosó, akadálymentes mellékhelyiség, logopédiai foglalkoztató, orvosi szoba és elkülönítő, tornaszoba és sportszertár, raktár, gazdasági iroda építése,
  • tűzjelző rendszer kiépítése a teljes épületben.


Felújítások, korszerűsítések:

  • kazánház felújítása és a fűtési rendszer korszerűsítése,
  • konyha átalakítása az ÁNTSZ előírásának megfelelően,
  • önálló gyermeköltöző, óvodavezetői iroda kialakítása,
  • infokommunikációs akadálymentesítés a régi és új részekben,
  • homlokzati- és födémhőszigetelés, páraszellőzők beépítése a nyílászárókba.


A Székesfehérvárral szomszédos, 2000 lelkes Iszkaszentgyörgy legújabb büszkesége a frissen modernizált, minden igényt kielégítő óvoda. Az itt lakók komfortérzetét - az óvodán kívül - az ugyancsak pályázati pénzből digitalizált nyolcosztályos kastélyiskola, az új, szakrendeléseknek is helyet adó egészségház, a villanyfényes focipálya és az uniós támogatásból épülő kerékpárút teszi teljessé.