NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pénzből újul meg a Városligeti Műjégpálya2008. december 17.

A Városliget kapujának számító létesítmény télen új, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas korcsolyapályával, nyáron pedig ismét csónakázási lehetőséggel és többek között vízi színpaddal várja majd a budapestieket és az ide érkező turistákat.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, csaknem 3,2 milliárd forintos európai uniós támogatással 2010-re teljesen megújulhat a Városligeti Műjégpálya.

Meglehetősen lehangoló látvány fogadta az elmúlt években azokat, akik az egykor szebb napokat látott – de műemléki védettséget élvező – Városligeti Műjégpálya környékén jártak. A jégpálya leromlott műszaki állapota miatt csónakázni már régóta nem lehetett, a tó így kiszáradt betonmederként rontotta a főváros egyik fő turisztikai célpontjának számító Hősök tere közvetlen környezetének összképét.

mujeg

 

A kormány döntése értelmében most európai uniós forrásból folytatódhat a műjégpálya 2006-ban megkezdett felújítása. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként, összesen 4,7 milliárdos beruházással olyan új, 16.800 négyzetméteres korcsolyapályát építenek a régi helyére, amely a 2012-re remélhetőleg már csaknem félmillió látogató kiszolgálása mellett alkalmas lesz nívós nemzetközi korcsolyaversenyek megrendezésére is.

Annak érdekében pedig, hogy a műjégpálya ne csak az októbertől márciusig tartó korcsolyaszezonban legyen a főváros egyik kiemelkedő turisztikai attrakciója, a 3,2 milliárdos uniós támogatással megvalósuló beruházás a nyári szezonban ismét lehetővé teszi a csónakázást a Városligetben. A tavon emellett vízi színpad épül, a felújított, műemléki fogadóépületben pedig előadó- és rendezvénytermek, vendéglátó helyiségek és turisztikai információs központ várja majd az érdeklődőket.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként megújuló Városligeti Műjégpálya 2011-re világhírű turisztikai attrakciója lehet Budapestnek.