NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a TÁMOP 1.4.3/B jelű pályázathoz2008. december 23.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP 1.4.3/B jelű, „Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok - B komponens" című pályázat.

A folyamatosan változó munkaerő-piaci helyzetben nagy igény van olyan újszerű, innovatív eszközökre, szolgáltatásokra és módszerekre, amelyek a szükségleteket rugalmas módon képesek kielégíteni, és a gyakorlati tesztelést követően beépíthetőek a munkaerő-piaci szereplők napi gyakorlatába, vagyis a foglalkoztatáspolitika eszköztárába. Jelen uniós pályázat azt szolgálja, hogy az „EQUAL Program” végrehajtása során szerzett tapasztalatok és eredmények elterjedjenek és beépüljenek a gyakorlat és szakpolitika főáramába.

Főpályázó csak olyan szervezet lehet, amely az EQUAL Program, a HEFOP és a ROP ESZA által finanszírozott programok valamelyikében olyan, kipróbált és bevált módszert valósított meg kedvezményezettként, amelyet jelen pályázati kiírás keretében tovább ad vagy elterjeszt. A következő szervezetek pályázhatnak önállóan vagy konzorciumi formában:

Jogi személyiségű non-profit szervezetek. Azon belül: egyesülés, egyesület, köztestület, egyházi intézmény, alapítvány, közalapítvány, közhasznú társaság (illetve non-profit Bt. és non-profit Kft. formájú jogutódja), valamint egyéb jogi személyiségű non-profit szervezet.
Vállalkozások. Jogi személyiségű gazdasági társaságok és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok egyaránt.   
Költségvetési szervek. Úgymint: központi költségvetési szervek és intézményeik, valamint helyi, helyi kisebbségi önkormányzati szervek és intézményeik.
Minden olyan tevékenység támogatható, amelyet az uniós és a hazai szabályok lehetővé tesznek, és amelyek illeszkednek a konstrukció céljaihoz. A legfontosabbak ezek közül: bevált módszerek széleskörű megismertetése a szakmai nyilvánossággal; ide vonatkozó kutatások, tanulmányok készítése; az adaptáció megtervezése és megvalósítása; szakmai javaslattétel a döntéshozók számára a bevált modellek alkalmazását lehetővé tévő jogszabályi környezet kialakítására; a jó minták pontos leírása, érthetővé és hozzáférhetővé tétele; a munkaerő-piaci befogadást elősegítő szemléletformáló tevékenység.

A vissza nem térítendő támogatás összege 2 és 40 millió forint között mozoghat. Az uniós forrás az elszámolható összes költség akár 100 százalékát fedezheti.

A pályázatok benyújtására 2009. január 12-től 2009. február 23-ig van lehetőség.

Az EQUAL program folytatásaként az innovatív foglalkoztatási módszerek kidolgozását, kipróbálását és adaptálást  támogató pályázati kiírás fog megjelenni TÁMOP-1.4.3-08/1 számon, az alábbi három tématerületere fókuszálva:

- munkanélküli és inaktív személyek munkaerő-piaci integrációját segítő innovatív elemeket, módszereket tartalmazó projektek megvalósítása,

- a nyílt munkaerő-piaci integrációt, illetve a munkahely megtartását segítő innovatív kezdeményezések támogatása a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása érdekében,

- fenntartható szolgáltatási és foglalkoztatási modellkísérletek kidolgozása a szociális gazdaságban