NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A Közép-Európa Transznacionális Program meghirdeti a második pályázati kiírását, melynek keretében70 millió euró körüli ERFA forrás kerül szétosztásra2009. január 12.

A Közép-Európa Program a programterület transznacionális együttműködésének támogatására 2009. január 8-án meghirdette második pályázati kiírását. A versenyképesség javítását és a programterület lakosságának életkörülményeiben tapasztalható minőségi változást elősegítő projekteket 2009. március 18-ig nyújthatják be azok a transznacionális partnerségek, amelyeknek tagjai legalább három különböző, a program megvalósításában részt vevő országban működiknek, melyek közül legalább kettő uniós tagállam.

Az első körhöz hasonlóan - melyben a tavalyi év során a beérkezett 95 projektből 29 került támogatásra – most is körülbelül 70 millió euró ERFA forrás kerül szétosztásra.

A program mind a négy prioritásában (innováció, elérhetőség javítása, környezet felelős használata, városok és régiók versenyképességének és vonzerejének növelése) lehet pályázni. A pályázatok benyújtását követően az értékelésben legjobbnak minősülő, valamint a legjobb fenntarthatóságot biztosító projektek kerülnek kiválasztásra. Ezekben a projektekben, a projekt megvalósításában részt vevő partner működési helyétől függően az elszámolható költségük maximum 75%, illetve 85%-ig részesülnek támogatásban ERFA forrásból.

A jelenlegi kiírásban- az első kiíráshoz képest - a Monitoring Bizottság döntése alapján két változtatás lépett életbe:

1. A programterületen kívüli uniós tagállamokból származó partnerek az elszámolható költségeik 20%-áig támogathatóak lesznek ERFA forrásból a projektek keretében, amennyiben a tevékenységüket a programterület régiói javára végzik.

2. Az 1. prioritásra (innováció) pályázó projektek vezető partnerei lehetnek magánszférába sorolt intézmények is.

A pályázati kiírásról további információt – beleértve magát a pályázati csomagot is – megtalálhatnak a program honlapján: www.central2013.eu. A projektkidolgozáshoz további információt a program Technikai Titkárságától vagy a Nemzeti Kapcsolattartó Ponttól kaphatnak. 2009. februárjában az érdeklődő pályázók részére szemináriumot szerveznek, melyről bővebb tájékoztatást szintén a program honlapján találhatnak.