NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a TÁMOP – 3.3.5./B/08/2/KMR és a TÁMOP – 3.3.5./B/08/1 jelű pályázatokhoz2009. február 16.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy kiírásra kerültek a TÁMOP – 3.3.5./B/08/2/KMR , illetve a TÁMOP – 3.3.5./B/08/1 jelű, "Civil részvétel erősítése az oktatási diszkrimináció elleni fellépés és a tanulók iskolai sikerességének támogatása érdekében – Antidiszkriminációs jelzőrendszer kiépítése" című pályázatok.

Uniós támogatásból csökkenthető az iskolai szegregáció, az iskolai lemorzsolódás, javítható a minőségi oktatáshoz való hozzáférés, melyet a pályázat az antidiszkriminációs tevékenységeken keresztül a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók érdekeinek és jogainak aktív védelmével támogat.
Támogatás adható regionális jelzőközpontok kialakítására és működtetésére, melyek feladata a TÁMOP 3.3.1. kiemelt projekt keretében szervezett, a közoktatási diszkriminációs panaszok adatgyűjtéséhez és tényfeltárásához kapcsolódó sablonok és eljárások kialakításában való részvétel; a közoktatási diszkriminációs panaszokkal kapcsolatos adatgyűjtés és tényfeltárás, azok közvetítése és megoldásának segítése, illetve jogvédő tevékenység; valamint az adott régióban működő oktatási diszkrimináció elleni küzdelemben résztvevő szervezetek beazonosítása, az érintett szervetek közötti hálózatépítés támogatása.

A Közép - Magyarországi Régió pályázói számára rendelkezésre álló keretösszeg 29.002.100 forint, míg az ország egyéb régióinak pályázói részére vissza nem térítendő támogatás összege legalább 23.000.000. Ft, de legfeljebb 26.000.000 forint lehet.

Jelen pályázati kiírás keretében pályázhatnak egyéb egyesületek, egyéb alapítványok, egyesülések, valamint egyéb, jogi személyiségű non-profit szervezetek.

A fent felsorolt szervezetek konzorciumai is nyújthatnak be pályázatot, amelyek minimálisan egy regionális hatáskörű roma civilszervezet és egy országos hatókörű jogvédő szervezet együttműködésén alapulnak.

A pályázatokat 2009. február 16. és 2009. március 16. között várjuk.