NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújul a PANNOVA Ipari Park2009. február 17.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével megújul a Pécs-Kővágószőlősi Ipari Park. A 126 millió forintos európai uniós támogatással létrejövő fejlesztés részleteiről február 13-án tartottak sajtótájékoztatót, az eseményen részt vett Dr. Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés Elnöke és Dr. Varga Jenő, a Munkaadók és Gyáriparosok Dél-Dunántúli Regionális Szövetségének elnöke is.

A Pécstől mindössze két kilométerre fekvő Pannova Ipari Park 2007 óta működik, jelenleg 20 vállalkozásnak ad otthont. Az uniós forrással megvalósuló infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően az Ipari Park olyan koncentrált ipari termelő és logisztikai centrum lesz, amely az újraiparosodó térség egyik fejlesztési központjává válhat, kiváló lehetőségeket teremtve ezáltal azoknak a vállalatoknak, amelyek egy modern, a fejlődésüket elősegítő üzleti környezetben, más cégekkel együttműködve, a költséghatékonyság szempontjait figyelembe véve kívánnak megfelelni a piaci versenyhelyzetnek. A beruházás során felújítják és akadálymentesítik a közel 950 négyzetméteres, kétszintes irodaházat, beléptető rendszert és portaszolgálatot hoznak létre. A szolgáltatások magas színvonalú ellátása érdekében minőségirányítási rendszert vezetnek be, amely visszacsatolást ad a piaci igények szerinti fejlesztéshez.

A térség logisztikai aktivitása a következő időszakban jelentősen nőni fog, hiszen 2010-re megépül az M6-os autópálya és az ipari park közelében található M60-as gyorsforgalmi út is. Nem csupán a közúti szállítás tekintetében található előnyös helyen az ipari park: a pécs-pogányi repülőtér közelsége mellett a terület saját iparvágánnyal kapcsolódik a Pécs-Budapest vasúti fővonalhoz.