NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a HEFOP 2.3.3-09/1pályázat dokumentációja2009. március 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a HEFOP 2.3.3-09/1jelű, „Alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások, képzések nyújtása és megismertetése” című pályázat dokumentációja.

A szegénység és a társadalmi kirekesztettség egyik meghatározó oka a munkaerő-piacról való kiszorulás, a tartós munkanélküliség. A munka világából való tartós kiszakadás a munkavégző-képesség és a motiváció leépüléséhez vezet, és egyre kisebb az esély a munkaerő-piacra való visszatérésre. Fokozottan veszélyeztetettek a társadalom hátrányos helyzetű csoportjai, az egészségi problémákkal küzdők, az alacsony iskolai végzettségűek, az elavult képzettséggel rendelkezők, vagy a fogyatékkal élők. A munkanélküli, inaktív embereket gyakran csak „alternatív” foglalkoztatási szolgáltatásokkal és egyéni körülményeikre szabott képzési lehetőségekkel lehet elérni. A jelen pályázat vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően javul majd a leszakadó rétegek munkaerő-piaci integrációja, de erősíthető a résztvevő szervezetek együttműködése is.

A program segítségével javíthatóak lesznek a munkanélküliek esélyei, képzésekkel, a kompetenciák fejlesztésével, információk biztosításával megkönnyíthető a munkaerő-piaci beilleszkedésük. A bevonásra kerülő személyek számára nyújtott szolgáltatások teljes időszaka alatt a bentlakásos szállás biztosított. Az „A” komponens tevékenységei között kiemelt szerepet kap az akkreditált képzések nyújtása, míg a „B” komponens keretében pályaorientációs fórumok, információs napok szervezése valósul meg.

Pályázatot nyújthatnak be többek között egyesületek, szakszervezetek, egyházak és intézményeik, munkavállalói érdekképviseletek, köztestületek, közhasznú társaságok, alapítványok közhasznú tevékenységet folytató non-profit gazdasági társaságok. Konzorciumi tagként akár helyi önkormányzatok, helyi kisebbségi önkormányzatok is részt vehetnek.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás mértéke az „A” komponensbe tartozó tevékenységek, illetve az „A” és a „B” komponensbe tartozó tevékenységek együttes, megyei hatáskörben való megvalósítása esetén projektenként 20-100 millió Ft közötti összeg. Regionális hatáskörben való megvalósítása esetén 30-150 millió Ft közötti összeg. Az elnyerhető támogatás mértéke kizárólag a „B” komponensbe tartozó tevékenységek megvalósítása esetén 4-20 millió forint közötti összeg.

A pályázatok benyújtására 2009. április 1-től 2009. április 29-ig van lehetőség.