NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a ROP keretében a turisztikai attrakciófejlesztés pályázati kiírás második fordulójának dokumentációja2009. április 9.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értesíti Tisztelt Pályázóit, hogy a mai napon megjelent a versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztési pályázati kiírás második fordulós dokumentációja. A dokumentáció tartalmazza a pályázati felhíváshoz tartozó pályázati útmutatót, projekt adatlapot és annak kitöltési útmutatóját. A feltételeket a pályázati útmutató a korábban megjelent komplett dokumentáció részeként, azokkal együttesen tartalmazza. A pályázat benyújtásának határidejénél irányadóak az első fordulós útmutatóban is megtalálható feltételek, valamint a Közreműködő Szervezet által meghatározott, és a pályázók által elfogadott útvonaltervek.

Április 9-étől a pályázatok az új pályázati útmutatónak megfelelően, és az új adatlapon nyújtandók be! A pályázati adatlap beadását elektronikus úton is teljesíteni kell, erre a célra az elektronikus kitöltőprogram használata kötelező. Tekintettel arra, hogy a program fejlesztése folyamatban van, a mai naptól a kitöltőprogram megjelenéséig az adatlapot a letölthető, .doc formátumú adatlapon, .doc formátumban legalább az alábbi pontok kitöltésével kell benyújtani:
1.1 pályázati felhívás kódszáma
1.2 pályázati felhívás azonosító száma
2.1 projekt címe
2.5 projekt elszámolható összköltségei
2.6 igényelt támogatás összesen
2.9 tartalmi változások összefoglalása
3.1 pályázó neve
3.20 gazdálkodási adatok
4.4 erőforrások elemzése
5.1 projekt indokoltsága
5.2 projekt célja
5.3 projekt célcsoportja
5.4 projekt részletes szakmai tartalma
5.5 projekt ütemezése
5.6 projekt költségvetése
5.9 számszerűsíthető eredmények
8. esélyegyenlőség
9. környezeti fenntarthatóság
A nyomtatott adatlappal megegyező, xdat formátumú elektronikus adatlapot a kitöltőprogram megjelenését követően hiánypótlással kell benyújtani a Közreműködő Szervezet részére.

A pályázati dokumentáció az alábbi pontokon módosult:

A pályázati útmutató C4-es pontja az alábbiak szerint módosult:
Előkészítési költségként a 2006. december 20-át követően felmerülő, a továbbiakban előkészítési költségnek minősített költségek számolhatók el. Az előkészítésen kívül további költségek a befogadást követően, a projekt megkezdésétől számolhatóak el.

A pályázati útmutató C9.1-es pontja módosult.

A pályázati útmutató D2-es pontja kiegészült a kulturális turizmushoz kapcsolódó általános képzésre vonatkozó támogatás intenzitással (60%), kivéve a Dél-Alföldi régióban

A pályázati útmutató D6-os és D6.1-es pontja módosult

A pályázati útmutató D7-es pontja az alábbiak szerint módosult:
Jelen projekt esetében a támogatás max. 40%-ának megfelelő mértékű, de maximum 300 M Ft összegű előleg vehető igénybe.
Amennyiben a kedvezményezett a projekt egésze vagy valamely projekteleme esetén a szállítói finanszírozással történő elszámolás lehetőségét választja, akkor a projekt vagy az érintett projektelem(ek) esetén nincs lehetősége előleg igénybevételére.

A pályázati útmutató D8-as pontja az alábbiakkal egészült ki:
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a közbeszerzések lefolytatására további, jelen útmutatóban nem szereplő szabályozást tartalmaznak a 16/2006 (XII. 28.) MeHVM-PM együttes rendelet (E fejezetben továbbiakban: Rendelet) 20-22/B. §-ai! A fentiekben a pályázók közbeszerzésekkel kapcsolatos legfontosabb kötelezettségei kerülnek kiemelésre

A pályázati útmutató E2-es pontja módosult

A pályázati útmutató E3-as pontja kiegészült a kulcsindikátorokkal

Pályázati útmutató F2-es pontja az alábbiakkal egészült ki:
A projekt adatlapot és minden egyéb dokumentumot kötelező elektronikusan is benyújtani! A projekt adatlap kitöltéséhez az elektronikus kitöltő programot kell használni, az adatlap benyújtása csak xdat formátumban elfogadható.

A pályázati útmutató F4.3-as, F4.8.1-es F7-es pontja módosult

A pályázati útmutató F9-es pontja kiegészült a monitoring mutatók meghatározásával

A pályázati adatlap (és annak kitöltési útmutatója) 2.9-es ponttal egészült ki:
Kérjük, adjon rövid összefoglalást arról, hogy a projektfejlesztés során milyen tartalmi változtatások történtek a projektet érintően: pl. műszaki tartalom, költségvetés, indikátorok stb. (maximum 3000 karakter)