NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Leghátrányosabb helyzetű kistérségek
felzárkóztatási programja

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Ünnepélyes eredményhirdetések a Dél-alföldi régióban2009. április 14.

A Dél-Alföldi régió öt érintett kistérségében a múlt hét folyamán elsőként hirdették ki az NFÜ zsűrijének döntését az elfogadott projektcsomagokról, melynek alapján a kistérségek kidolgozhatják részletes projektjavaslataikat. Az ünnepélyes keretek között megtartott jánoshalmai, bácsalmási, kisteleki, sarkadi és battonyai rendezvényeken megjelentek a térségek polgármesterei, projektgazdái.

A Dél-Alföldi régió projektcsomagjainak zsűrizése márciusban kezdődött és áprilisban be is fejeződött. A zsűrizést követően a pontosított projektjavaslatok alapján írja majd ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a kifejezetten a kistérségeknek szóló tervezési útmutatókat, majd a pályázati felhívásokat, amelyekre így lényegében verseny nélkül nyújthatják be részletes projektjavaslatukat a projektgazdák.

A projektcsomag több hónapos, sokak együttműködésén alapuló munkafolyamat eredménye, melyben a kistérségi társulások mellett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkatársai, szakértői is aktívan részt vettek.

A zsűri tehát zöld utat adott a Dél-alföldi kistérségek  projektcsomagjainak, a kistérségek a zsűri ajánlásai alapján megkezdhetik a projektek részletes kidolgozását.  

A Dél-alföldi régió érintett kistérségeinek elfogadott projektlistája letölthető a kapcsolódó dokumentumok menüből.