NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a DDOP-2008-4.1.1/D pályázati kiírás második fordulós dokumentációja2009. május 11.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értesíti tisztelt Pályázóit, hogy május 11-én megjelent a DDOP-2008-4.1.1/D pályázati kiírás második fordulós dokumentációja.

A dokumentáció tartalmazza a pályázati felhíváshoz tartozó pályázati útmutatót, és a projekt adatlapot, amelyet az első forduló adatlapjára vonatkozó tartalmi előírásoknak megfelelően kell kitölteni a vonatkozó pontoknak megfelelően.
A pályázat benyújtására vonatkozóan a Közreműködő Szervezet által meghatározott, és a pályázók által elfogadott útvonaltervek irányadóak.

Május 8-tól a pályázatok az új pályázati útmutatónak megfelelően, és az új adatlapon nyújtandók be! A pályázati adatlap beadását elektronikus úton is teljesíteni kell a megadott Excel formátumú adatlap kitöltésével.

A pályázati dokumentáció az alábbi pontokon módosult:

A pályázati útmutató Elszámolható költségek (C3) pontja az alábbiak szerint módosult:
Előkészítési költségként a 2006. december 20-át követően felmerülő, a továbbiakban előkészítési költségnek minősített költségek számolhatók el. Az előkészítésen kívül további költségek a befogadást követően, a projekt megkezdésétől számolhatóak el.

Pontosításra került, mely elszámolható költségek jelentik az előkészítés tételeit – és így megvalósításuk nem jelenti a projekt megkezdését – és melyek a megvalósításét.

Pontosításra került az Eszközbeszerzések valamint az Előleg elszámolhatósága.

A pályázati útmutató A projekt fizikai megvalósítása és befejezése továbbá a pénzügyi elszámolás végső határideje (C9) pontja az alábbiak szerint módosult:

A projekt megvalósítására a projektgazdának a projekt megkezdésétől - amennyiben a projekt a Támogatási Szerződés hatályba lépéséig nem kezdődött meg, akkor a Támogatási Szerződés hatályba lépésétől – számítva maximum 24 hónap áll a rendelkezésére.

A pályázati útmutató Önrész összetétele (D4) pontja pontosításra került az önrész igazolásának módjáról, illetve további pontokban kiegészült az önrész elemeinek tekintetében.

A pályázati útmutató Biztosítékok köre (D6) pontja módosult.

A pályázati útmutató Előleg igénylése (D7) pontja az alábbiak szerint módosult:
Jelen konstrukció keretében a megítélt támogatás maximum 35%-ának megfelelő mértékű, de legfeljebb 300 millió Ft összegű előleget lehet igényelni.

A pályázati útmutató Egyéb feltételek (D8) pontja pontosításra került a közbeszerzés szabályaival.

A pályázati útmutató Kiválasztási kritériumok (E) pontja módosult:
•    Formai kritériumok rendszere átdolgozásra került a vonatkozó jogszabályváltozásnak megfelelően
•    Megjelenítésre kerültek a továbbfejlesztett projektdokumentáció szakmai értékelésének szempontjai.

A pályázati útmutató Monitoring mutatók (E1) pontja pontosításra került az adott operatív program kulcsindikátoraival és azok értelmezésével.

Pályázati útmutató A pályázatok benyújtásának módja, helye és határideje (F2) pontja az alábbiakkal egészült ki:
A pályázatot nyomtatott és elektronikus formában (doc, xls, pdf-fájl formátumban, egyaránt be kell nyújtani

A pályázati útmutató A projektkiválasztás folyamatának bemutatása (eljárásrend) (F4)pontján belül az F4.1, F4.2, F4.3, F4.4, F4.5.1, F4.7, F4.7.1. és F4.8-as pontjai a vonatkozó jogszabályváltozásoknak megfelelően módosultak, továbbá kiegészítésre kerültek a II. fordulóra vonatkozó rendelkezésekkel.