NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a a TÁMOP2.3.3 A-09/1 és 09/2 pályázat2009. május 15.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy az NFÜ kiírta a TÁMOP2.3.3 A-09/1, illetve 09/2 jelű „Munkahelymegőrző támogatás képzéssel kombinálva” című pályázatot.

Szeretné javítani a vállalkozása alkalmazkodóképességét és versenyképességét? Szeretné javítani a munkatársai munkaerő-piaci helyzetét, emelni képzettségi szintjüket és az általuk végzett munka hatékonyságát? Szeretne a munkaidő átszervezésével a munkatársai számára képzési lehetőségeket teremteni európai uniós támogatással? Akkor ez a pályázat éppen Önnek szól!

Azok a legalább 5 főt foglalkoztató mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak e támogatásra, amelyek vállalják, hogy az átmeneti gazdasági visszaesésből adódó foglalkoztatási nehézségeik kezeléseként az elbocsátás helyett az általuk meghatározott munkavállalóknak – a munkavégzés alóli részleges felmentéssel – képzési lehetőségeket nyújtanak.

Az uniós támogatás egyrészt a munkatársak képzéséhez kapcsolódó költségekre (többek között a képzéshez szükséges tankönyvre, jegyzetekre és vizsgadíjra), valamint utazási és szállásköltségekre igényelhető.

Másrészt támogatás igényelhető a képzések idejére jutó személyi jellegű költségekre (a munkabérre és a közterhekre, kivéve a szakképzési hozzájárulást), valamint az olyan, általános közvetett költségekre is, mint amilyenek például a közbeszerzéssel kapcsolatos, nem tanácsadási jellegű költségek.

A pályázat keretében elnyerhető és vissza nem térítendő támogatás mértéke 2 millió forinttól 150 millió forintig terjed. Amennyiben a pályázó az úgynevezett „átmeneti támogatási formát” választja, akkor akár a projekt elszámolható költségeinek 100 százalékát is uniós forrásból finanszírozhatja.

A pályázatok benyújtására 2009. május 28. és 2009. december 31. között van lehetőség.